Klaus Iohannis s-a vaccinat cu a treia doză și anunță posibilitatea unor măsuri mai puțin populare: „Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până se vaccinează destui”

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 14:29
3033 citiri
Klaus Iohannis s-a vaccinat cu a treia doză și anunță posibilitatea unor măsuri mai puțin populare: „Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până se vaccinează destui”

Şeful statului a anunţat joi, 7 octombrie, la Cernavodă, că şi-a facut cea de-a treia doză a vaccinului anti-COVID-19.

Preşedintele a precizat că el personal nu este adeptul unor măsuri obligatorii şi cu represalii, dar că ar putea fi luate, prin lege, dacă evoluţia pandemiei o va impune.

Şeful statului a fost întrebat dacă s-a vaccinat cu doza trei a vaccinului anti-COVID-1 9, el afirmând că a făcut a treia doză.

Despre măsura luată în Italia, de a vaccina profesorii şi medicii, şeful statului a arătat că nu este neapărat adeptul unor măsuri obligatorii şi cu represalii.

Klaus Iohannis a adăugat că, dacă nu se poate opri acest val patru al pandemiei, este posibil să se ajungă la astfel de decizii.

”Dacă nu reuşim cu alte măsuri să încetinim răspândirea virusului, atunci e posibil ca la un moment ca şi astfel măsuri mai puţin populare să ia astfel de măsuri, probabil la Parlament, pentru că Guvernul nu poate da OUG”, a completat el.

Preşedintele Klaus Iohanis consideră că masca trebuie purtată tot timpul, până se vaccinează suficienţi oameni şi până la finalul pandemiei.

Referitor la posibilitatea desfăşurării nunţilor sau botezurile cu persoane vaccinate sau care au trecut prin COVID-19, şeful statului a precizat că CNSU are sigur în vedere luarea măsurilor, în funcţie de datele colectate din ţară, privind incidenţa şi infectările cu SARS-CoV-2. Acesta a mai spus că este un paradox pe care nu îl înţelege de ce multe persoane nu se vaccinează, deoarece acest vaccin este verificat şi răsverificat şi făcut de milioane de oameni şi a lansat un nou îndemn ca lumea să se vaccineze.

„Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până se vaccinează destui până la finalul acestei pandemii. E o măsură simplă, eficientă”, a explicat Klaus Iohannis, la vizita de joi la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

El a mai spus că valul al patrulea al pandemiei a lovit foarte rău România şi a îndemnat din nou oamenii să se vaccineze.

„Da, suntem în plină pandemie. Este foarte trist şi sunt în situaţia să repet de nenumărate ori – suntem în pandemie. Valul patru ne-a lovit foarte rău şi îi rog pe români să se vaccineze. Suntem într-un paradox, avem vaccinul şi în continuare lumea nu se vaccinare. Nu pot să înţeleg. E un vaccin verificat şi răsverificat pe milioane de oameni şi îi rog pe românii să meargă să se vaccineze, să terminăm cu această pandemie”, a completat şeful statului.

Referitor la restricţii şi măsurile luate de CNSU şi faptul că pot fi desfăşurate nunţi sau botezuri cu persoane vaccinate sau trecute prin COVID, preşedintele Iohannis a precizat că este convins că „la Comitetul Naţional se discută aceste măsuri şi vor lua măsurile care se impun. Din informaţiile mele, dumnealor se bazează pe date colectate din toată ţara şi iau măsuri pe plan naţional, iar fiecare comitet judeţean ia măsuri pentru ce se întâmplă acolo”.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Klaus Iohannis, despre summit-ul NATO de la Madrid: ”A fost o reuniune cu o profundă însemnătate pentru Alianță dar și pentru România” VIDEO
Klaus Iohannis, despre summit-ul NATO de la Madrid: ”A fost o reuniune cu o profundă însemnătate pentru Alianță dar și pentru România” VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri, 29 iunie, deciziile luate în cadrul summit-ului NATO de la Madrid. El a spus că printre deciziile luate la reuniune se numără consolidarea...