Klaus Iohannis, cu sacou alb și papion negru la Ziua Marinei. Mesaj către marinari: „Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceţi”

Duminica, 15 August 2021, ora 11:19
5846 citiri
Klaus Iohannis, cu sacou alb și papion negru la Ziua Marinei. Mesaj către marinari: „Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceţi”
Președintele Klaus Iohannis a participat duminică la manifestările dedicate Zilei Marinei FOTO Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat duminică, 15 august, în discursul rosit la ceremoniile care au loc în portul militar Constanţa cu ocazia Zilei Marinei, că sunt impresionante sacrificiile pe care marinarii le fac.

Preşedintele a lansat un apel la vaccinare, ca unică modalitate de revenire la normalitate.

„Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceţi. Departe de casă şi de cei dragi, cel mai adesea aflaţi în situaţii dificile, care vă pun la încercare rezistenţa şi tenacitatea, ieşiţi mereu învingători şi vă faceţi datoria de a garanta siguranţa cetăţenilor noştri. Apărarea şi protejarea românilor, spiritul de sacrificiu, devotamentul, profesionalismul, acestea sunt cele mai importante calităţi ale marinarilor noştri”, le-a transmis şeful statului marinarilor, de Ziua Marinei.

Acesta a vorbit şi despre perioada pe care omenirea o traversează.

„Există o singură cale de a reveni cu totul la normalitate şi această cale este vaccinarea. Cu cât va creşte mai rapid numărul persoanelor imunizate, cu atât mai repede vom reuşi să stopăm această pandemie”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în discursul ţinut cu ocazia ceremoniilor care au loc la malul mării.

Conform preşedintelui, relevanţa strategică a zonei Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică este astăzi o certitudine.

”O dovedesc şi proiectele regionale, precum Formatul Bucureşti cunoscut şi ca Formatul B9 şi Iniţiativa celor trei mări care s-au maturizat şi evoluează cu succes în beneficiul securităţii şi prosperităţii României. Sunt însă în continuare provocări de securitate militare şi non-militare, convenţionale, dar şi hibride şi cibernetice, motiv pentru care se impune un angajament sporit pentru întărirea securităţii şi creşterea rezilienţei naţionale. Ne-am asumat această sarcină împreună cu ceilalţi aliaţi în cadrul NATO prin deciziile de a continua consolidarea posturii de descurajare şi apărare, de a întări rolul politic aliat şi de a creşte rezilienţa naţională în faţa oricăror provocări şi ameninţări”, a adăugat preşedintele.

Acesta a subliniat rolul activ al României în creşterea securităţii în spaţiul euro-atlantic.

„Fără o armată puternică, România nu îşi poate menţine statutul de membru NATO important şi actor relevant în planul securităţii regionale. O armată modernă înseamnă o armată cu forţe navale bine instruite, dotate cu tehnică de ultimă generaţie şi capabile să răspundă cu succes oricăror provocări. S-au făcut progrese relevante în ultimul an pe linia înzestrării Forţelor Navale şi mă refer aici în primul rând la demararea Programului de retehnologizare a apărării de coastă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a acordat, duminică, Drapelul de Luptă Direcţiei Hidrografice Maritime şi Flotilei 56 Fregate şi a decorat cu ordine şi medalii ofiţeri şi amirali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
#Klaus Iohannis, #Ziua Marinei, #Constanta, #presedinte , #stiri Klaus Iohannis