Klaus Iohannis: Am aflat de la presedinte ca noi toti am creat SMURD. Interesant...

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 22:37
4779 citiri
Klaus Iohannis: Am aflat de la presedinte ca noi toti am creat SMURD. Interesant...

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, ca, din discutiile purtate "mai ascutit decat ar fi fost bine" pe tema noii Legi a sanatatii, nu a tras concluzia ca ar vrea cineva desfiintarea SMURD, dar a apreciat ca "interesanta" declaratia sefului statului privind infiintarea acestui serviciu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre discutiile din ultimele zile referitoare la o eventuala desfiintare a SMURD.

"Nu sunt specialist in domeniu, dar sper ca cei care construiesc noua legislatie sa aiba in vedere ca, in afara de cei care infiinteaza, organizeaza, exploateaza, castiga sau nu din aceasta activitate, exista si bietul bolnav si sper sa se aiba un pic in vedere si omul care plateste, pana la urma, tot circul si care vrea sa beneficieze de niste servicii decente", a declarat Iohannis.

El a afirmat ca a urmarit discutiile purtate pe aceasta tema in ultimele zile si nu a tras concluzia ca s-ar dori desfiintarea SMURD.

"Am urmarit cateva buletine de stiri in care tonul discutiilor a fost mai ascutit decat ar fi fost bine pentru acest sistem, dar nu am tras concluzia ca cineva ar vrea sa desfiinteze SMURD. In schimb, am aflat de la presedintele tarii ca noi toti am creat SMURD. Iarasi, interesanta opinie", a opinat primarul Sibiului.

Intrebat ce parere are despre demisia lui Raed Arafat din functia de subsecretar de stat, Iohannis a declarat ca a fost o decizie logica.

"Avand in vedere ca a fost pe o pozitie de demnitar public si a fost in dezacord cu Guvernul din care facea parte, e logica demisia", a sustinut Iohannis.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca SMURD nu a fost creat de un om, statul facand eforturi uriase pentru acest sistem, seful statului mentionand ca abordarea din ultimele zile i se pare "deplasata".

"SMURD nu a fost creat de un om. Statul roman a facut efoturi uriase pentru dotarea SMURD si a Ambulantei", a spus Basescu.

Basescu: SMURD nu a fost creat de un om, a fost creat pe banii romanilor

El a adaugat ca acest sistem a fost creat "cu banii romanilor", care au fost platiti sau urmeaza sa fie platiti.

Basescu a mai spus ca "nu a venit niciun personaj din tara asta cu banii in buzunar", sistemul fiind creat de statul roman.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii Sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Plenul reunit al Parlamentului a luat act, în şedinţa de marţi, 26 martie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Legislativul este informat că Forţa de reacţie a NATO poate...
#Klaus Johannis, #Klaus Iohannis, #SMURD Basescu , #stiri Klaus Iohannis
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
In frunte Ponta si Antonescu,iar dupa ei cei ...
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Subtil, neantul. Si, la tinta.