Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, despre desemnarea lui Cioloș: „Nu este o propunere serioasă. Ar fi trist să fie o glumă a președintelui”

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 19:34
2161 citiri
Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, despre desemnarea lui Cioloș: „Nu este o propunere serioasă. Ar fi trist să fie o glumă a președintelui”
Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD FOTO Hepta

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, a declarat luni, 11 octombrie, după anunțul președintelui privind desemnarea liderului USR, că aceasta „nu este o propunere serioasă” și că „Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis”. Potrivit lui Romașcanu, PSD consideră că singura soluție de ieșire din această criză sunt „alegerile anticipate cu un guvern de tranziție”.

„În primul rând nu e o propunere serioasă, sau nu cred că e propunere care e făcută cu sensul de a coagula o majoritate, pentru că chiar și cei de la PNL spun în acest moment „domnule, a fost nominalizat Cioloș pentru că e reprezentantul majorității care ne-a dat guvernul jos”.

Cred că domnul Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis. În acest moment, eu cred că domnul Cioloș este varianta de a nu-l avea pe Cîțu imediat după cădere, lucru interzis și de CCR.

Noi nu susținem decât un guvern de specialiști, de tranziție, până la alegerile anticipate. Ce facem? Îl înlocuim pe Cîțu cu Cioloș, să o vedem pe doamna Turcan în aceeași situație de mare ministru al Muncii și pe domnul Cîțu eventual prim-viceprim-ministru responsabil cu finanțele? Și pe domnul Voiculescu la Sănătate să privatizeze tot ce nu s-a privatizat până acum?

N-avem cum să mergem în jocul ăsta. Singurul lucru coerent în acest moment, având în vedere situația în care suntem, sunt anticipatele cu un guvern de tranziție.

Nu e serios. Adică, vă spun, că o să vină cu Cîțu, USR-ul fiind la 10% o să spună că „din interes național mergem și cu domnul Cîțu la a doua nominalizare” și pupat Piața Independenței. Și în martie se ceartă iar.

Eu nu cred în seriozitatea acestei propuneri. Ar fi trist să fie o glumă a președintelui. Cred că e o defazare a domnului președinte. L-ați auzit astăzi vorbind de ce ar trebui făcut pentru plafonarea prețului la energie... Păi, de ce nu i-a spus lui Cîțu când încă era prim-ministru să facă acest lucru, și îl spune acum? De ce ne spune acum de pandemie, când de acum 2, 3 luni „mergea” campania de vaccinare „unsă” și noi „stopasem pandemia”?.

Domnul președinte a fost absent, și acum caută soluții de ieșire din această chestiune, soluții care nu există. I-a pus pe toți împotriva tuturor. Nu văd cum se poate ieși din această chestiune fără alegeri anticipate.

Vom vedea, poate face domnul Cioloș vreo minune și pune toată lumea la masă. Țara, evident că are nevoie de un guvern, dar nu cred aceasta este soluția”, a declarat Lucian Romașcanu la Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#PSD, #Lucian Romascanu senator PSD, #Klaus Iohannis, #Dacian Ciolos , #stiri Klaus Iohannis
Comentarii
E
Elbar
rank 5
Ciumetilor Roscati le pica greu unul ca Ciolos...e prea bun !
Poza Gigel Stietot
Gigel Stietot
rank 2
o gluma ar fi fost sa il puna pe el...