Mesajul președintelui Iohannis în timp ce Guvernul Cîțu era trântit prin moțiune de cenzură

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 15:39
5058 citiri
Mesajul președintelui Iohannis în timp ce Guvernul Cîțu era trântit prin moțiune de cenzură
Președintele Klaus Iohannis a fost un susținător al lui Florin Cîțu la congresul PNL FOTO gov.ro

La aceeași oră la care guvernul condus de Florin Cîțu era trântit de o moțiune de cenzură inițiată de PSD și sprijinită de către USR și AUR, președintele Klaus Iohannis, cel care l-a susținut pe Florin Cîțu la congresul PNL, a lansat un mesaj.

Cu toate că la aceeași oră Florin Cîțu era demis din funcție, șeful Statului a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Educației în care felicită cadrele didactice că sunt "veritabile modele” și că „puteţi inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19", subliniază el.

"Educaţia este cheia unei societăţi puternice, care cunoaşte o dezvoltare sustenabilă şi o economie competitivă. Dragi dascăli, dumneavoastră aveţi puterea de a transforma oameni, comunităţi şi chiar întreaga societate. Sunteţi cei care formează generaţiile viitoare, care formează caractere şi oferă tuturor copiilor, prin educaţie, şansa la o viaţă mai bună. Cadrele didactice sunt veritabile modele pentru elevii lor. De aceea, mai ales în acest context extrem de complicat, prin exemplul dumneavoastră, puteţi inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19", a afirmat Klaus Iohannis, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.

Potrivit şefului statului, motto-ul care însoţeşte, anul acesta, ziua de 5 octombrie la nivel internaţional este "Profesorii - în centrul procesului de recuperare în educaţie".

"Este o confirmare a faptului că doar împreună, prin susţinerea şi implicarea cadrelor didactice, putem depăşi decalajul educaţional generat de perioada pandemică. Bucuria de a dărui cunoaştere şi de a modela destine este simţită de fiecare profesor, care îşi dedică întreaga sa activitate dezvoltării fiecărui elev în parte şi societăţii în ansamblu. Este o vocaţie unică şi, trăind la rândul meu acest sentiment, înţeleg, dragi dascăli, misiunea pe care o aveţi, greutăţile pe care le întâmpinaţi şi nevoia de a fi mereu alături de elevi. Pandemia a adus provocări şi temeri multiple pe care însă aţi găsit puterea să le depăşiţi şi să le transformaţi în emoţii pozitive: încredere, hotărâre şi solidaritate", a transmis Iohannis.

El i-a asigurat pe dascăli de voinţa sa "neclintită pentru a construi împreună România Educată, un proiect de ţară în care dascălii sunt valorizaţi, respectaţi şi susţinuţi, pe măsura rolului cheie pe care îl au în societate, fiind oameni care se dăruiesc azi binelui societăţii de mâine".

"Îmi doresc să vă am parteneri în acest demers de construcţie în care profesionalismul este fundamentul pe care dorim să clădim România Educată. Dascălii sunt garantul educaţiei de calitate, iar profesionalizarea resursei umane din acest domeniu reprezintă un obiectiv prioritar pe care suntem obligaţi să îl îndeplinim pentru a dezvolta România de mâine. Vă rămân alături, şi nu doar astăzi, căci Ziua Educaţiei este orice zi care se încheie cu o lecţie învăţată!", a conchis Iohannis.

Guvernul Cîțu demis prin moțiune de cenzură

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și sprijinită de USR și AUR a trecut marți, 5 octombrie, cu 281 de voturi favorabile, 47 peste limita majorității.

Premierul Florin Cîțu suferă prima lovitură la nici două săptămâni de când a preluat șefia PNL. Cu toate că opoziția nu a avut emoții la vot, circul din Parlament a dovedit că criza politică va continua.

Următorul pas după remanierea guvernului Cîțu va fi ca președintele Klaus Iohannis să țină consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți de la toate partidele, urmând apoi ca șeful statului să anunțe nominalizarea sa de premier. Cu toate astea, la dezbaterile de marți toate partidele, în afară de UDMR, s-au atacat între ele, fără a se întrevedea o soluție pașnică.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
#motiune de cenzura PNL, #Klaus Iohannis, #Florin Citu , #stiri Klaus Iohannis