Stelian Ion, atac la președintele Iohannis: „Pentru asta am fost gazați pe 10 august? Să “reformați” dvs. justiția împreună cu PSD-ul?”

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 14:48
9292 citiri
Stelian Ion, atac la președintele Iohannis: „Pentru asta am fost gazați pe 10 august? Să “reformați” dvs. justiția împreună cu PSD-ul?”
Klaus Iohannis și Dacian Cioloș FOTO Hepta

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a răspuns și el ultimelor declarații ale șefului statului care a promis că, după ce va avea susținerea PSD, se va dedica în totalitate reformei din Justiție. „Ne arătați acum că faceți ce știți mai bine: să mai dați o șansă PSD-ului”, a scris pe Facebook Stelian Ion.

„Domnule Iohannis, haideți să dăm cărțile pe față! Vă puteți afișa acum fără să vă mai ascundeți chipul uselist, masca a căzut demult!

Am văzut foarte clar care sunt interesele dumneavoastră din justiție. Pentru asta am fost gazați, împreună cu familiile, pe 10 august? Să “reformați” dvs. justiția împreună cu PSD-ul?

Vreți control total pe numirea procurorilor. Ați respins public propunerea noastră de schimbare a procedurii care era în conformitate cu rapoartele Comisiei Europene în cadrul MCV. Pentru ce? Pentru a pune la adăpost furăciunile prezente și viitoare ale clientelei PNL și PSD? Vreți puteri mai mari pentru procurorul general în condițiile păstrării numirii sale exclusiv politice. Pentru ce? Vă opuneți trecerii poliției judiciare în subordinea parchetelor. De ce? Ca să poată în continuare șefii din poliție, subordonați ministrului de Interne, să aibă acces și control pe dosare?

De de nu v-ați opus la demiterea procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi? Am înțeles, v-a obligat CCR. Dar când ați încălcat grav Constituția, implicându-vă direct și brutal în alegerile interne dintr-un partid, atunci nu ați mai avut rețineri.

De ce ați numit-o pe Georgiana Hosu la conducerea DIICOT, în ciuda informațiilor și a avizelor Secției pentru procurori a CSM? Am văzut cu toții ce a urmat.

Ne arătați acum că faceți ce știți mai bine: să mai dați o șansă PSD-ului. Noi, useriștii, vă stăteam în cale, pentru că deranjam interesele clicilor pe care le patronați. Or, dvs. vă plac PNDL-urile lui Dragnea și vă deranjează procurorii independenți.

Ați avut ocazia să coalizați dreapta, să împingeți reforme în România. Ați ales să refaceți alianța cu PSD și să faceți doar combinații ieftine, politicianiste. Dacă tot vă doriți atâta putere, măcar să fi avut o viziune, să fi făcut ceva bun cu ea.

Lăsați-vă de reforme, pentru că ați arătat deja că distrugeți tot ceea ce atingeți, ca un adevărat terminator.

Adevărații crizatori sunteți dumneavoastră, Cîțu și echipa dvs “câștigătoare”: ați împiedicat reformele, ați compromis campania de vaccinare transformând-o în campanie de imagine pentru Cîțu, ați aruncat în aer coaliția și ați băgat țara în criză”, a scris pe Facebook fostul ministru al Justiției.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, 22 octombrie, că viitorul guvern condus de Nicolae Ciucă nu va forma o majoritate cu cei din USR pentru că aceștia sunt vinovați, în opinia sa, de declanșarea crizei politice. Șeful statului susține că nu se poate guverna cu cei care doar au promis reforme, dar au livrat o criză politică.

El a subliniat că e hotărât să se implice total în reforma din Justiție.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd și românii. Trebuie să termine criza politică, care nu este despre România, nu este despre problemele românilor. Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât cât de neimportanți sunt, ca s-o spun foarte franc.

Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să desemneze un guvern ca să ne apucăm, să se apuce guvernul să rezolve probleme românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii.

Sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în Justiție. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă.

Legile Justiției sunt cele de pe vremea lui Dragnea, și nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reformă în administrație, în domeniul pensiilor. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare.

Coaliția care a lucrat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu acum de ce nu au reușit”, a spus șeful statului vineri, 22 octombrie.

USR a răspuns anterior acuzațiilor venite din partea președintelui.

Statul de drept, în declin în UE. Concluziile raportului Liberties despre influența extremei-drepte
Statul de drept, în declin în UE. Concluziile raportului Liberties despre influența extremei-drepte
Liberties, rețeaua de libertăți civile, spune că în statele în care partidele de extremă dreaptă influențează puterea, deteriorarea statului de drept riscă să devină sistemică....
Militari ucraineni instruiți în România. Iohannis a aprobat tranzitarea prin România a echipamentelor donate de către Finlanda Ucrainei
Militari ucraineni instruiți în România. Iohannis a aprobat tranzitarea prin România a echipamentelor donate de către Finlanda Ucrainei
Conducerea Parlamentului a fost informată de preşedintele Klaus Iohannis că a aprobat tranzitarea prin România a echipamentelor donate de către Finlanda Ucrainei şi instruirea unui număr de...
#Klaus Iohannis, #stelian ion, #Justitie , #stiri Klaus Iohannis