TV Ziare.com - UDMR: Iohannis este sansa Romaniei pe plan extern

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 14:31
2765 citiri
TV Ziare.com - UDMR: Iohannis este sansa Romaniei pe plan extern

Romania a pierdut doua sanse importante de a se face cunoscuta pe plan international, Revolutia si integrarea in UE, iar Klaus Iohannis ar fi ultima sansa a tarii de a remedia situatia, a declarat joi, pentru TV Ziare.com, senatorul UDMR Cseke Attila.

"Din punctul meu de vedere Romania a avut doua mari sanse dupa '89 in ceea ce priveste simpatia sau legaturile sale pe plan extern: a fost simpatia de care ne-am bucurat in '89 si in urmatoarele luni si a fost simpatia de care ne-am bucurat dupa integrarea in Uniunea Europeana", a declarat Ckese Attila, adaugand ca politicienii nu au stiut sa profite de aceste momente pentru a implica Romania pe plan international.

AICI.

In timp ce alte state fac un lobby puternic pentru a-si impune o anume persoana in anumite functii noi nu am reusit sa facem acest lucru. Nominalizarea lui Iohannis ar putea aduce o noua si ultima sansa a Romaniei de a ne bucura de o simpatie pe plan international", a declarat senatorul UDMR.

UDMR ramane consecvent in sustinerea lui Klaus Iohannis pentru postul de premier, a declarat Cseke Attila, adaugand insa ca asta nu exclude discutiile cu PD-L.

"Am ramas consecventi cu ce am spus acum o luna, asta nu exclude discutiile cu PD-L

orice partid trebuie sa discute cu celelalte partide politice", a declarat senatorul, aduagand ca nu crede ca UDMR este un partid oportunist.

Intrebat de cititorii Ziare.com daca UDMR s-a aliat oficial cu PSD, senatorul a raspuns: "Eu cred ca n-as folosi aceasta expresie, noi am incheiat un protocol de colaborare cu PNL. (...)In opozitie am avut o colaborare corecta si credem ca trebuie sa mergem impreuna mai departe pentru ca tara este unde este in aceasta criza economica si trebuie sa avem solutii impreuna", a declarat Cseke Attila.

In ceea ce priveste alianta intre PSD si PNL, UDMR nu crede ca a fost tradat, sustine senatorul.

"Nu cred ca PNL ne-a tradat, pentru ca noi am semnat un protocol de colaborare cu niste puncte precise. A fost un acord intre PNL si PSD, nu cred ca era mometul sa se vada UDMR acolo", a declarat Cseke Attila.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cseke Attila Ziarecom, #TV Ziarecom , #stiri Klaus Iohannis