Vladimir Tismăneanu, atac dur la președinte: „Născut din scenariul urzit la Grivco, Iohannis nu s-a abătut cu o iotă de la teoria si practicile useliste”

Duminica, 05 Septembrie 2021, ora 08:08
21044 citiri
Vladimir Tismăneanu, atac dur la președinte: „Născut din scenariul urzit la Grivco, Iohannis nu s-a abătut cu o iotă de la teoria si practicile useliste”
Vladimir Tismăneanu, poziție critică față de șeful statului FOTO Hepta

Vladimir Tismăneanu, profesor de Științe Politice în Statele Unite și fostul președinte al Comisiei Prezidențiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România, a criticat duminică, 5 septemebrie, în termeni duri implicarea directă a șefului statului în actuala criză din coaliția de guvernare.

„Președintele Transformator s-a activizat: L-a apucat subit pofta sa fie presedinte-jucator. N-a intervenit sub nicio forma pe 10 august 2018 cand guvernul PSD gaza mii de protestatari pasnici. A tacut malc. Chitic. A dat apoi un comunicat in coada de peste. Era ingrijorat, how else. Ba chiar si atent. Pentru mine, acela a fost momentul crucial, confirmarea celor mai negre presimtiri.

Atunci când dl Klaus Iohannis își începea vertiginoasa ascensiune uselista pe orbita politicii românești la varf, l-am numit un Relu Fenechiu cu nume german. Născut din scenariul urzit la Grivco, dl Iohannis nu s-a abătut nici măcar cu o iotă de la teoria si practicile useliste. Consiliat de geamănul Alexandru, sfetnicul lui Citu pe chestiuni de antisemitism, cade intr-o plasa propagandistica ieftina si plusează in direcția propagandei ruse despre Ucraina: Maidanul era de extremă dreapta, chiar fascist. Suntem într-o farsă in care afacerea transformatorul a ajuns sa fie substanța unei președinții aflată într-o iremediabilă deriva. Pedagog de scoala noua, un Marius Chicos Rostogan cu nume german, fostul profesor de fizica din Sibiu este corigent la cateva materii: logica, etica, istoria. Cu aspect de crucisator, cu instincte de cartita si emotii de frigider, plus o vanitate hipertrofiata, personajul a intrat acum pe fata într-un joc nefast pentru România.

Scrie ca USR PLUS s-ar fi compromis iremediabil prin faptul ca voteaza, împreuna cu detestabilul AUR, pentru demiterea lui micro Napoleon in transa. Iese la atac unul din gemeni, cel care il consiliaza pe Citu in chestiuni de antisemitism, Celălalt fenechiu, instalat de dl Iohannis pe post de ambasador la Washington, face serviciile pentru care a fost trimis de... servicii. Ideologia epocii Iohannis? Transformatorismul. Cu tot ceea ce inseamna acesta: oportunism, viclesug, venalitate, impostură, coruptie, clientelism, cinism si, mai ales, enorm de multa, asfixianta minciuna.

Fenechiu the Transformer: credit Radu Borza”, a scris Tismăneanu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a comentat pe Facebook în cursul zilei de sâmbătă, 4 septembrie, asocierea de conjunctură între USR PLUS și AUR vizând demiterea prin moțiune de cenzură a guvernului condus de Florin Cîțu.

Iohannis susține că noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare și critică în termeni duri inițiativa foștilor membri ai coaliției, numind-o un afront la adresa românilor.

Majoritatea celor care comentează la postarea președintelui îl atacă pe șeful statului pentru ipocrizie și-i atrag atenția că greșește.

Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Primele imagini cu Klaus Iohannis în Coreea de Sud. Șeful statului a mers în zona demilitarizată, alături de soție FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Şeful statului a depus o coroană de flori, împreună cu soția sa, la Cimitirul Naţional din...
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis a fost inclus pe lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, într-o analiză a Euronews Italia, citată de Rador Radio România, în...
#Tismaneanu Crime Comunism, #Klaus Iohannis, #USRPLUS PNL , #stiri Klaus Iohannis