UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis

Vineri, 06 Iulie 2018, ora 10:33
3838 citiri
UDMR nu vede vreun motiv serios de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis
Foto: Arhiva Facebook/Cseke Attila

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, nu vede necesara suspendarea presedintelui Klaus Iohannis.

"Nu cunoastem oficial o asemenea intentie din partea coalitiei de guvernamant, dar noi am mai spus despre acest subiect ca noi credem ca nu se impune demararea procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei. Nu vedem astazi acel motiv serios de incalcare grava a Constitutiei, prevazut ca si criteriu pentru aceasta procedura in Constitutia Romaniei", a declarat Cseke Attila, vineri, la RFI Romania.

In opinia senatorului UDMR, "este evident ca deciziile CCR sunt obligatorii pentru toti si produc efecte fata de toti. Deci in speta respectiva, domnul presedinte Iohannis va trebui sa ia o decizie, dar aici avem o problema de lipsa de reglementare juridica, in sensul in care nu exista un termen in care presedintele republicii sa aiba obligatia de a face ceva legat de o decizie a CCR (...).

Noi credem ca exista un termen rezonabil, care evident, nu e reglementat, dar un termen rezonabil, in care presedintele Iohannis va trebui sa ia o decizie (...) . Vedeti, aici incep interpretarile juridice si n-as vrea eu sa intru in corul acestor interpretatori juridici".

Nu e prima data cand UDMR se pozitioneaza impotriva suspendarii presedintelui Iohannis. Iata alte luari recente de pozitie:

Liviu Dragnea a anuntat, joi, ca luni se va decide in coalitie daca vor merge pe varianta suspendarii presedintelui Klaus Iohannis. Seful PSD a sustinut, joi, ca, din punctul lui de vedere, suspendarea "trebuie sa fie o optiune serioasa".

Intrebat de jurnalisti despre amanarea revocarii procurorului sef al DNA, Liviu Dragnea a spus ca nu asteapta un raspuns el, personal, dar presedintele Iohannis "trebuie sa ii dea raspuns Constitutiei, o Constitutie de care isi bate joc".

"Nu il intereseaza nici legea, nici Constitutia (...) Spunea ieri despre dictatura majoritatii, asta e abordarea unui dictator! Majoritatea e unul din pilonii democratiei (...) Oamenii voteaza liber o majoritate care sa hotarasca, sa legifereze. Klaus Iohannis e deranjat de majoritate, e exact logica intoarsa a unui dictator - nu conteaza ce vrea majoritatea, conteaza ce vrea unul singur - sa aiba subordonate toate institutiile.

Din punctul meu de vedere, suspendarea presedintelui trebuie sa fie o optiune serioasa! Daca doar stam si ne plangem...", a declarat Liviu Dragnea, intreband retoric daca nu cumva presedintele a trimis consilieri sa ameninte nu doar la CCR, ci si "judecatori de la Inalta Curte", pentru ca "nu poate sa spuna nimeni ca nu e adevarat".

Intrebat de jurnalisti care este opinia partenerului de coalitie, Liviu Dragnea a sustinut: "Si dl Tariceanu a spus ca este de acord si ca trebuie sa analizam foarte serios si luni sa luam o decizie, da sau nu".

Iata si ce drepturi ar avea Tariceanu daca ar fi presedinte interimar, in cazul suspendarii lui Iohannis

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#UDMR suspendare Iohannis , #suspendare