Basescu: N-as risca sa pun o intrebare pe Justitie la referendum. As cauta o solutie catre succes

Marti, 19 Martie 2019, ora 08:38
6345 citiri
Basescu: N-as risca sa pun o intrebare pe Justitie la referendum. As cauta o solutie catre succes
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca "marele autogol" la referendum ar fi ca presedintele sa puna o intrebare legata de Justitie si sa nu se realizeze cvorumul pentru a fi validata consultarea populara. Basescu a spus ca el ar cauta o solutie care sa il duca la succes, asa cum a fost referendumul pentru reducerea la 300 de numarului de parlamentari.

Traian Basescu a subliniat ca in 26 mai sunt cele mai importante alegeri europarlamentare care s-au desfasurat vreodata in Romania.

"Eu, daca as fi presedinte, probabil ca m-as indrepta catre un referendum. As gasi o intrebare care sa stimuleze venirea la vot. Electoratul PSD e mult mai disciplinat decat al partidelor de dreapta si atunci, daca vrei sa il aduci la vot, trebuie sa ii mai dai ceva, ceva de mare interes.

As gasi o astfel de intrebare, ca-i liber sa puna orice intrebare vrea. Marele autogol ar fi daca, spre exemplu, ar pune o intrebare legata de Justitie si nu s-ar face cvorum. Si atunci n-as risca sa pun o intrebare pe justitie. In schimb, as cauta o solutie care sa ma duca la succes, frate! Ca aia de genul 'Vreti 300 de parlamentari?' 'Da'", a declarat Traian Basescu, luni seara, la TVR.

Presedintele Klaus Iohannis ar fi inceput sa lucreze la strategia pentru declansarea unui referendum pe Justitie in ziua alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului.

Dan Barna a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca acest referendum este mai necesar ca niciodata si legimitatea demersului este data de cei un milion de romani care au semnat pentru initiativa "Fara penali".

#Basescu referendum Justitie , #Traian Basescu