Mircea Ionescu Quintus, despre actualul si fostul presedinte

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 19:24
7197 citiri
Mircea Ionescu Quintus, despre actualul si fostul presedinte

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a vorbit, duminica, despre schimbul de putere ce a avut loc la Cotroceni, portretizandu-i succint pe Traian Basescu si pe Klaus Iohannis, tocmai instalat in functie.

Klaus Iohannis e noul presedinte al Romaniei. Traian Basescu si-a luat la revedere

"Schimbarea presedintelui este un eveniment care puncteaza mersul istoriei, indiferent cine pleaca si cine vine", a declarat seniorul penelist la Realitatea TV.

"De data aceasta, pentru mine cel putin, ca roman, are o semnificatie deosebita. Am senzatia ca schimbam un sistem, nu un presedinte", a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

Referindu-se la actualul presedinte, fost lider PNL, Klaus Iohannis, Mircea Ionescu Quintus l-a descris ca fiind "prototipul bunului simt": "Schimbarea se produce cu un om pe care il cunosc de doi ani - prototipul bunului simt, al manierelor, de o anumita tinuta, pe care trebuie sa o indeplineasca un presedinte de tara".

"Un om bine crescut si cu cele mai bune intentii", l-a catalogat el pe Klaus Iohannis, laudandu-i mai ales "tinuta".

Seniorul penelist, in varsta de 97 de ani, a declarat ca dorea sa traiasca aceasta zi. "Dumnezeu si doctorul m-au ajutat", a spus el.

Referindu-se la atmosfera generala, le felul cum a reactionat lumea la victoria lui Klaus Iohannis si instalarea sa la Cotroceni, Quintus a afirmat: "Am vazut ca este o buna atitudine, o buna vointa, oamenii sunt multumiti. E o multumire produsa de aceasta schimbare".

Cat despre Traian Basescu, Mircea Ionescu Quintus recunoaste ca "poate ca facut si lucruri bune, dar a facut si multe greseli".

Pus sa numeasca un moment in care l-a admirat pe Traian Basescu, seniorul liberal a spus ca nu se poate vorbi despre asa ceva, mentionand ca atitudinea a fost reciproca in 10 ani. Acesta a afirmat ca in 10 ani nu a calcat niciodata pragul de la Cotroceni pentru simplul fapt ca nu a fost invitat.

"Cat a fost in Guverul Stolojan, am avut relatii bune cu el (cu Traian Basescu - n. red.), era o alta atitudine. Nu spun ca a facut numai rau", a declarat Mircea Ionescu Quintus.

Acesta e nevoit sa recunoasca faptul ca fostul presedinte este "un om foarte priceput", care "cunoaste foarte multe lucruri".

"Firea il dezavantajeaza", e de parere Quintus, care il descrie pe fostul presedinte ca fiind o fire "conflictuala", careia ii e greu sa accepte pareri.

Citeste si:
Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”
Proiectul USR pentru anularea amenzilor date românilor după intrarea în țară: ”Va repara o situaţie absurdă pe care autorităţile se fac că n-o văd”
USR va depune un proiect de lege care prevede anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară şi restituirea banilor deja plătiți. Unul dintre...
Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”
Rareș Bogdan îl atacă pe ministrul Sănătății pe tema certificatului verde: ”A jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a criticat lipsa de acțiune a PSD, în special a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ceea ce privește introducerea certificatului verde. Liberalul...