Mircea Ionescu Quintus, despre actualul si fostul presedinte

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 19:24
7301 citiri
Mircea Ionescu Quintus, despre actualul si fostul presedinte
Foto: Romania TV

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a vorbit, duminica, despre schimbul de putere ce a avut loc la Cotroceni, portretizandu-i succint pe Traian Basescu si pe Klaus Iohannis, tocmai instalat in functie.

Klaus Iohannis e noul presedinte al Romaniei. Traian Basescu si-a luat la revedere

"Schimbarea presedintelui este un eveniment care puncteaza mersul istoriei, indiferent cine pleaca si cine vine", a declarat seniorul penelist la Realitatea TV.

"De data aceasta, pentru mine cel putin, ca roman, are o semnificatie deosebita. Am senzatia ca schimbam un sistem, nu un presedinte", a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

Referindu-se la actualul presedinte, fost lider PNL, Klaus Iohannis, Mircea Ionescu Quintus l-a descris ca fiind "prototipul bunului simt": "Schimbarea se produce cu un om pe care il cunosc de doi ani - prototipul bunului simt, al manierelor, de o anumita tinuta, pe care trebuie sa o indeplineasca un presedinte de tara".

"Un om bine crescut si cu cele mai bune intentii", l-a catalogat el pe Klaus Iohannis, laudandu-i mai ales "tinuta".

Seniorul penelist, in varsta de 97 de ani, a declarat ca dorea sa traiasca aceasta zi. "Dumnezeu si doctorul m-au ajutat", a spus el.

Referindu-se la atmosfera generala, le felul cum a reactionat lumea la victoria lui Klaus Iohannis si instalarea sa la Cotroceni, Quintus a afirmat: "Am vazut ca este o buna atitudine, o buna vointa, oamenii sunt multumiti. E o multumire produsa de aceasta schimbare".

Cat despre Traian Basescu, Mircea Ionescu Quintus recunoaste ca "poate ca facut si lucruri bune, dar a facut si multe greseli".

Pus sa numeasca un moment in care l-a admirat pe Traian Basescu, seniorul liberal a spus ca nu se poate vorbi despre asa ceva, mentionand ca atitudinea a fost reciproca in 10 ani. Acesta a afirmat ca in 10 ani nu a calcat niciodata pragul de la Cotroceni pentru simplul fapt ca nu a fost invitat.

"Cat a fost in Guverul Stolojan, am avut relatii bune cu el (cu Traian Basescu - n. red.), era o alta atitudine. Nu spun ca a facut numai rau", a declarat Mircea Ionescu Quintus.

Acesta e nevoit sa recunoasca faptul ca fostul presedinte este "un om foarte priceput", care "cunoaste foarte multe lucruri".

"Firea il dezavantajeaza", e de parere Quintus, care il descrie pe fostul presedinte ca fiind o fire "conflictuala", careia ii e greu sa accepte pareri.

Citește și:
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Lidia Tudor, una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, decedat la 14 septembrie 2015, a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața fostului politician. Într-un podcast moderat de...