Iohannis a promulgat legea care ii permite Guvernului sa emita ordonante si in vacanta parlamentara

Marti, 09 Iulie 2019, ora 18:00
3548 citiri
Iohannis a promulgat legea care ii permite Guvernului sa emita ordonante si in vacanta parlamentara
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a semnat marti decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante simple pe perioada vacantei parlamentare, adoptat de Camera Deputatilor, ca for decizional, pe 12 iunie, este structurat pe urmatoarele domenii care nu fac obiectul legilor organice: Finante Publice si Economie; Administratie Publica si Dezvoltare Regionala; Afaceri Interne, Munca si Protectie Sociala; Comunicatii si Societate Informationala; Sanatate; Cultura si Identitate Nationala; Agricultura; Dezvoltare Rurala; Transporturi; Fonduri Europene; Aparare; Prorogarea sau modificarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege.

In temeiul art. 115 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul este abilitat ca, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, dar nu inainte de incheierea primei sesiuni ordinare a anului 2019, si pana la reluarea lucrarilor Parlamentului in cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2019, sa emita ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice, se arata in raportul Comisiei juridice.

#lege ordonante Guvern, #Iohannis promulgat lege , #vacanta