A doua dezbatere Ponta-Iohannis: Faza pe documente - De ce vor sa conduca Romania

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 20:24
3189 citiri
A doua dezbatere Ponta-Iohannis: Faza pe documente - De ce vor sa conduca Romania

Dupa ce a fost criticat de echipa contracandidatului, dar si de jurnalisti ca a venit nepregatit la prima dezbatere electorala, Klaus Iohannis s-a prezentat, miercuri seara, la B1 TV, cu mai multe dosare cu documente.

Inca de la prima intrebare, primarul Sibiului a scos dintr-o mapa multe scrisori pe care mai multi romani din diaspora le trimisesera BEC pentru a semnala proasta organizare a primului tur al prezidentialelor.

"Sunt scrisori trimise de romani din diaspora, trimise catre Biroul Electoral Central. Sa citim putin din ele. 'Sunt preot si locuiesc de sase ani in Franta, am fost umiliti, nu putem vota'. 'Mi-am petrecut cu sotul si doi copii mici sapte ore in fata consulatului asteptand sa votez'", a citit Klaus Iohannis.

A doua dezbatere Ponta - Iohannis - LIVE

De ce vor sa conduca Romania

Intrebat de ce vrea sa devina presedinte, liderul PNL a raspuns: "Sunt Klaus Iohannis, primarul Sibiului, presedintele PNL, candidatul ACL. Sunt candidatul care crede ca votul nu e o lozinca, ci un drept si al celor din diaspora, candidatul care crede ca toti trebuie sa aiba conditii sa voteze, care crede ca e nevoie de o schimbare profunda in Romania dupa 25 de ani. Trebuie sa avem curajul sa spunem stop si de la capat. Sa facem mai putin scandal, si mai multe solutii", a explicat liderul liberal.

Pe de alta parte, Victor Ponta a sustinut ca el vrea sa fie presedinte din trei motive. Presedintele PSD a explica ca vrea sa fie seful statului pentru viziunea pe care a prezentat-o ca premier si ca lider USL, in al doilea rand pentru ca "nu poti sa faci nimic daca nu ai o echipa. A mea este cea a USL".

Cel de-al treilea motiv ar fi faptul ca, spune Ponta, dupa doi ani si jumatate ca premier a costatat ca "avem nevoie de stabilitate si unitate. A fost foarte multa dezbinare, un regim care s-a bazat pe invrajbirea romanilor. Cred ca in urmatorii cinci ani atunci cand Romania va aniversa 100 de ani de la Marea Unire pot sa duc Romania la acea mare unire pe care au avut-o in cap inaintasii nostri".

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Cronos
rank 3
Cu PM reuseste Iohannis sa ramana atat de calm si domn