Increderea in Iohannis scade, cea in Ponta si Dragnea creste - sondaj INSCOP

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 12:05
5908 citiri
Increderea in Iohannis scade, cea in Ponta si Dragnea creste - sondaj INSCOP
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis conduce in topul increderii romanilor, fiind urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, si de premierul Victor Ponta.

Potrivit Barometrului INSCOP - ADEVARUL despre Romania, realizat de Inscop Research la comanda cotidianului "Adevarul", 58,6% dintre respondenti afirma ca au incredere multa si foarte multa in presedintele Klaus Iohannis (fata de 61,6% in iulie).

Increderea romanilor in Iohannis, in scadere: Ce politician s-a prabusit brusc - sondaj INSCOP

Seful statului este urmat in clasament de Mugur Isarescu cu 41,6% incredere multa si foarte multa (fata de 42,8% in cercetarea din luna iulie). George Maior se claseaza pe locul al treilea cu 29,7% dintre optiuni (fata de 27,6% in iulie). Pe locul al patrulea se situeaza premierul Victor Ponta cu 22,8% din optiunile de incredere multa si foarte multa (fata de 21,7% in luna iulie).

Pozitia a cincea este ocupata de vicepremierul Gabriel Oprea cu 21,7% incredere multa si foarte multa (fata de 17,4% in luna iulie). Urmeaza Mihai-Razvan Ungureanu cu 20,3% (fata de 19,7% in luna iulie), Calin Popescu-Tariceanu cu 18,4% (16% in iulie), Alina Gorghiu cu 16,8% (15% luna iulie), Liviu Dragnea cu 16% (9,2% in iulie), Catalin Predoiu cu 15,8% (16,8% in iulie), Mircea Geoana cu 15,6% (16,1% in iulie), Traian Basescu cu 15,5% (15% in iulie), Sorin Oprescu 13,9% (21,8% in iulie).

Increderea in Presedintie se erodeaza: Surprize de la CCR si Guvern - sondaj INSCOP

Pe ultimele pozitii ale clasamentului increderii in personalitatile publice se situeaza Vasile Blaga cu 13,2% incredere multa si foarte multa (10,9% in iulie), Monica Macovei cu 12,8% (14,4% in iulie), Crin Antonescu cu 10,6%, Ion Iliescu cu 9,3% (9% in iulie), Elena Udrea cu 5,2% (5,1% in iulie), Kelemen Hunor cu 4,1% (2,3% in iulie) si Laszlo Tokes cu 3,2% (2,5% in iulie).

Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre Romania a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 10 - 15 septembrie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.085 de persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incredere romani Klaus Iohannis, #incredere romani Victor Ponta, #incredere romani politicieni INSCOP , #Victor Ponta