Iohannis ii cere lui Ponta sa il demita pe Valcov: Ma asteptam sa demisioneze

Duminica, 15 Martie 2015, ora 18:02
19465 citiri
Iohannis ii cere lui Ponta sa il demita pe Valcov: Ma asteptam sa demisioneze
Foto:Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis ii cere premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functie a ministrului de Finante Darius Valcov.

"Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat.

In aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov", se arata intr-un comunicat publicat duminica de Administratia Prezidentiala.

Stenograme in dosarul Valcov "Nu puteam sa ma urc cu ei (banii) in masina, imi rupeau mana". "Darius, cu o lacrima in ochi: Mi le asum pe toate"

Darius Valcov este urmarit penal fiind acuzat ca ar fi luat mita doua milioane de euro, infractiune comisa cand era primar al orasului Slatina.

Ministrul de Finanate ar fi intervenit la acea vreme in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20% din sumele incasate.

Stenograme in dosarul Valcov: Sume halucinante invartite de sofer si asigurari ca se va lasa cel mult cu amenzi

El a fost audiat, vineri seara, in calitate de suspect, la DNA. Procurorii arata, intr-un comunicat de presa, ca Darius Valcov a primit "in perioada 2010-2013 aproximativ doua milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2,48 milioane de lei a primit-o prin intermediul unor firme".

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale, DNA arata ca activitatea infractionala a lui Darius Valcov a inceput in urma cu sase ani.

Presedintele Klaus Iohannis poate si trebuie sa il suspende pe ministrul Darius Valcov

Premierul Victor Ponta si-a exprimat sprijinul pentru Darius Valcov, afirmand ca ministrul va avea "un rol determinant" in adoptarea noului Cod Fiscal.

Ponta nu se leapada de Valcov: Va continua sa aiba un rol determinant la noul Cod Fiscal

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Iohannis Ponta demitere Valcov, #ministru Finante urmarit penal , #Victor Ponta
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Preşedintelui i se face de suspendare.
Poza cop4you
cop4you
rank 5