Iohannis il critica pe Ponta: Face politica externa "de capul lui" (Video)

Vineri, 08 Mai 2015, ora 13:05
9674 citiri
Iohannis il critica pe Ponta: Face politica externa "de capul lui" (Video)

Presedintele Klaus Iohannis a lansat, vineri, o serie de critici la adresa premierului Victor Ponta, pornind de la criza generata de implementarea cardurilor de sanatate si de modificarea codurilor penale, dar in special de la vizita in tarile arabe efectuata de premier fara consultari prealabile.

"Primul ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu, nu a discutat cu mine in prealabil vizita pe care a facut-o in statele din Arabia. M-a informat dupa ce a revenit ca a fost acolo si a avut niste discutii senzationale. Nu stim exact despre ce, dar se pare ca au fost foarte bune. E o metoda inedita de a face politica externa - fiecare de capul lui. Dar, probabil, asa a inteles domnul Victor Ponta ca se face politica externa", a declarat Klaus Iohannis.

Ponta: Salaam-Alaikum! Investitorii arabi sunt interesati de servicii, mai putin de costuri

Ponta, la revenirea din Golf: Sa aprobam autostrada Comarnic - Brasov si ne retragem in glorie

Declaratiile au fost facute de seful statului pe Aeroportul Henri Coanda, dupa revenirea din vizita efectuata in Polonia cu ocazia ceremoniilor organizate la Gdansk legate de sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Intrebat ce asteptari are de la premier, Klaus Iohannis a declarat: "Nu solicit lucruri extraordinare si nici complicate. Solicit lucruri pe care domnul prim-ministru ar putea sa le faca. O discutie lamuritoare inainte cu siguranta va ajuta".

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca mai exista consultarile saptamanale cu premierul, presedintele a raspuns: "In momentul de fata nu avem consultari saptamanale, avem consultari in format politic si ocazionate de anumite evenimente specifice".

Rugat sa caracterizeze relatia sa cu Victor Ponta, Klaus Iohannis a raspuns: "Relatia mea este exact relatia pe care am definit-o la inceputul mandatului: o relatie institutionala cu sincopele de rigoare, dar si cu unele parti bune".

Seful statului a mai criticat Guvernul Ponta si pe tema implementarii cardului de sanatate, afirmand ca a vazut mii de oameni stand la cozi. "Guvernul a pregatit prost implementarea cardului de sanatate. Este un scandal public", a declarat Iohannis.

De asemenea, presedintele s-a aratat nemultumit de schimbarile facute de Parlament la codul penal si codul de procedura penala.

"Lupta anticoruptie trebuie sa continue cu toata forta. Aceste modificari propuse sunt neavenite, am o parere foarte proasta. Si altii au nemultumiri pe care le-au exprimat in spatiul public", a declarat Iohannis.

Totusi, intrebat de jurnalisti, presedintele a sustinut cu tarie ridicarea MCV. Klaus Iohannis a afirmat ca MCV si-a dovedit utilitatea, dar s-a ajuns in faza finala, iar mecanismul trebuie incheiat pana la finalizarea mandatului actualei comisii europene, conduse de Jean Claude Juncker.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii