Iohannis: Ponta nu vrea sa ne intalnim, dar eu vreau sa ma uit in ochii lui si sa-i spun...

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 20:05
18839 citiri
Iohannis: Ponta nu vrea sa ne intalnim, dar eu vreau sa ma uit in ochii lui si sa-i spun...

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat vineri ca este gata oricand sa il intalneasca pe Victor Ponta, pentru ca vrea sa se uite in ochii lui si sa ii transmita un mesaj.

Declaratia liberalului vine dupa ce staff-urile de campanie ale celor doua tabere nu au ajuns vineri la niciun consens legat de controversata dezbatere dintre cei doi finalisti din cursa pentru Palatul Cotroceni.

Negocierile pentru dezbaterile Ponta-Iohannis au esuat

"Domnul Ponta, care nu vrea sa se intalneasca cu mine, nu stiu de ce, merge peste tot si spune ca eu nu vreau sa ma intalnesc cu el. Domnul Ponta nu vrea sa se intalneasca cu mine, dar eu vreau sa ma uit in ochii lui. Pai, asa cum ma intalnesc cu voi, asa vreau sa ma uit in ochii lui si sa-i spun: domnule Ponta, habar n-aveti cum sa guvernati o tara, cum vreti sa fiti presedinte?", a spus Iohannis la Braila, in primul miting electoral de dupa turul I al alegerilor prezidentiale, potrivit Agerpres.

Iohannis: Dezbaterea cu Ponta va fi fata in fata, intr-un mediu non-partizan

Negocieri esuate

Echipele PSD si ACL s-au intalnit vineri, la pranz, pentru negocieri pe tema dezbaterii dintre cei doi contracandidati. Purtatorul de cuvant al ACL a declarat ca nu s-a ajuns la niciun consens, intrucat staff-ul de campanie al lui Victor Ponta a avut o pozitie rigida in cadrul dezbaterilor si nu si-a dorit altceva in afara de dezbaterile de la cele patru televiziuni, in formatul agreat de social-democrati.

Gorghiu a subliniat ca echipa PSD a refuzat sa discute atat despre eventuale dezbateri in cadre neutre, academice, cum ar fi fost cele organizate de Universitatea de Vest din Timisoara sau de Institutul pentru Politici Publice (IPP), cat si despre invitatiile primite de la alte televiziuni decat cele dorite de social-democrati.

Ironii ACL despre dezbatere: Mediul universitar se pare ca nu prieste PSD

In schimb, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe candidatul dreptei ca "fuge de dezbatere". "Am incercat sa spunem ca prezenta la patru dezbateri, la patru televiziuni, da de patru ori sansa cetatenilor din Romania sa ii vada pe cei doi candidati. Ei au insistat cu o singura dezbatere, ei vorbesc de o finala", a spus el.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...