Iohannis raspunde ironiilor lui Ponta: Din respect pentru cetateni... (Video)

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 14:31
6511 citiri
Iohannis raspunde ironiilor lui Ponta: Din respect pentru cetateni... (Video)

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a anuntat miercuri ca va participa la dezbaterea electorala organizata de Universitatea de Vest din Timisoara si il invita si pe contracandidatul Victor Ponta "sa aiba curajul" sa participe.

"Din respect pentru cetateni, o astfel de dezbatere electorala nu poate sa aiba loc decat intr-un cadru echitabil si neutru pentru ambii candidati si consider ca aceste conditii pot fi asigurate de Universitatea de Vest din Timisoara", a spus Klaus Iohannis, intr-un comunicat remis Ziare.com

Dezbateri despre... cand vor fi dezbaterile: Candidatii se acuza reciproc de lasitate si aroganta

Iohannis ii transmite contracandidatului sau Victor Ponta ca "daca este cu adevarat interesat sa participe la o dezbatere electorala", il asteapta sa onoreze invitatia Universitatii de Vest.

"Ponta prefera un simulacru"

In acelasi context, candidatul ACL spune ca a respins propunerea lansata luni de Victor Ponta, de a participa la patru dezbateri organizate la sediile televiziunilor de stiri, deoarece "Victor Ponta prefera sa dialogheze intr-un format de discutii prestabilit de catre echipa sa, cu moderatorii si cu temele fixate dupa bunul sau plac".

"M-as fi asteptat de la domnul Ponta sa nu dezonoreze votul oamenilor care l-au propulsat in turul doi al alegerilor prezidentiale preferand un simulacru de dezbatere si sa aiba curajul de a avea impreuna o confruntare de idei corecta, intr-un cadru impartial", adauga Iohannis.

Ponta, ironii pe tema confruntarii cu Iohannis

Reactia candidatului ACL a venit la scurt timp dupa ce Victor Ponta a anuntat ca isi mentine decizia de a participa la cele patru dezbateri tv anuntate inca de luni, precizand ca el va fi in studio chiar daca Iohannis va lipsi.

In plus, candidatul PSD a ironizat ideea organizarii unei dezbateri la Universitatea din Timisoara, spunand ca astfel de confruntari pot fi organizate, la fel de bine si in alte locatii, enumerand "o unitate militara, un camin cultural dintr-un sat, un spital, un camin de batrani sau o fabrica".

Ponta il invita pe Iohannis la dezbateri. PSD a stabilit deja ora, locul, durata si tema confruntarilor

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara a propus, marti, organizarea unei dezbateri publice, in Aula Magna a Universitatii, intre candidatii din turul doi al alegerilor prezidentiale.

G.F.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...