Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis si Ponta, mesaje sincron despre egalitatea cu femeile

Vineri, 08 Mai 2015, ora 10:45
3354 citiri
Iohannis si Ponta, mesaje sincron despre egalitatea cu femeile
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis si prim-ministrul Victor Ponta au transmis mesaje similare, vineri, cu ocazia Zilei egalitatii de sanse intre femei si barbati.

"Respectul fata de cei din jurul nostru este o virtute, iar egalitatea de gen trebuie sa devina realitate intr-o Romanie moderna. In luna martie, am promulgat legea care declara 8 Mai Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati, iar astazi ma alatur campaniei internationale ‪#HeForShe, in semn de sustinere a drepturilor femeilor din intreaga lume", scrie pe Facebook Klaus Iohannis.

La randul sau, premierul Ponta insista pe eliminarea diferentelor de salarizare pe baza de gen si pe respectul in domeniul ocupational si in familie, despre care spune ca trebuie sa fie acelasi pentru ambele sexe.

"Incepand de anul acesta, sarbatorim pe data de 8 mai 'Ziua ‪#egalitatii de sanse intre femei si barbati'. Intr-o societate europeana care are drept obiectiv fundamental respectarea drepturilor tuturor cetatenilor, promovarea egalitatii de sanse reprezinta o latura foarte importanta a politicilor sociale.

Eliminarea diferentelor de salarizare pe baza de gen, combaterea oricarui tip de violenta fizica si emotionala, sustinerea organizatiilor care ofera sprijin persoanelor abuzate sau nedreptatite - toate acestea sunt masuri pe care Guvernul le implementeaza, prioritati ale Departamentului de egalitate de sanse din Ministerul Muncii.

Cred ca respectul in domeniul ocupational si in familie trebuie sa fie acelasi pentru barbati si femei, iar daca ne dorim o tara cu adevarat moderna, standardele duble trebuie sa dispara!", scrie pe Facebook Victor Ponta.

Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati este sarbatorita pentru prima oara, in 2015, fiind fixata data de 8 mai, dupa ce proiectul legislativ in acest sens a fost initiat de senatorul UDMR Rozalia Biro, trecand in luna februarie de Camera Deputatilor si fiind promulgat de presedinte pe 6 martie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ziua egalitatii femei barbati, #Iohannis mesaj ziua egalitatii, #Ponta mesaj ziua egalitatii , #Victor Ponta
Comentarii