Iohannis, somat sa clarifice "acuzatiile de inalta tradare"

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 19:16
14048 citiri
Iohannis, somat sa clarifice "acuzatiile de inalta tradare"

PMP a cerut presedintelui Klaus Iohannis lamurirea acuzatiilor pe care i le-a adus prim-ministrul Victor Ponta, privind respingerea Codului Fiscal "impotriva intereselor Romaniei".

"Alaturi de restul opiniei publice, PMP a luat act cu stupoare de acuzatia adusa de premierul Ponta presedintelui Klaus Iohannis: 'este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Dl Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc'.

Ce spune premierul Ponta e foarte grav. Il acuza pe presedintele Romaniei ca actioneaza impotriva intereselor Romaniei, si ca decizia nepromulgarii legii privind Codul Fiscal a fost luata in afara tarii", se arata intr-un comunicat PMP.

Ponta, despre respingerea Codului Fiscal: Poate se doreste sa fim o colonie

"Ori e un gen de joc de blocaj politic (...) de foarte joasa factura (...), ori este vorba de interese externe Romaniei, domnul Iohannis nu a avut ce sa faca decat sa le puna in aplicare. (...) In ultimul an si jumatate uitati-va cate companii din strainatate si-au deschis si continua sa-si deschida fabrici, mijloace de productie, centre de servicii de IT, centre de pregatire. Asta inseamna ca unii pierd afaceri pentru ca se muta in Romania. (...)

Poate ca nu se doreste ca Romania sa fie puternica economic, se doreste sa fim asa... o colonie care cumpara bunuri produse de altii. Dar eu cred ca datoria si a mea ca prim ministru si a presedintelui Romaniei este sa aparam Romania si nu sa ii aparam pe altii care pierd bani sau bussines-uri pentru ca Romania se intareste", a declarat Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la Romania Tv, vineri seara.

PMP arata ca acuzatiile aduse de premier presedintelui sunt "foarte grave" si ca sunt "echivalente, oricum le-am citi, cu acuzatia de inalta tradare".

"Actiunea presedintelui Romaniei impotriva intereselor Romaniei, acuzatia ca 'ii apara pe altii care pierd bani sau bussines-uri pentru ca Romania se intareste', daca ar fi adevarata, ar reprezenta un temei suficient pentru acuzatia de inalta tradare", mai arata comunicatul.

Iohannis respinge Codul Fiscal: Ponta il acuza in termeni foarte duri ca ar actiona la comenzi externe

Potrivit reprezentantilor PMP, este "absolut necesara lamurirea acuzatiilor de catre presedintele Iohannis, pentru a nu lasa sa planeze asupra sa si, implicit, asupra Romaniei, acuzatii atat de grave".

In continuare, in comunicatul PMP se subliniaza faptul ca, in calitate de premier al Romaniei, "Victor Ponta nu este un comentator oarecare" si are "acces la informatii clasificate", astfel ca "afirmatiile sale nu pot fi tratate cu indulgenta, in registrul neseriozitatii".

Ponta tine cu dintii de Codul Fiscal si promite sa-l aplice: Am solutii

"Presedintele Iohnnis are obligatia sa lamureasca aceste declaratii, sa ceara premierului sa produca imediat dovezile care au stat in spatele acuzatiilor aduse. Daca presedintele Iohannis nu cere premierului Ponta aceste dovezi, ramane in opinia publica si a partenerilor nostri euroatlantici banuiala ca Victor Ponta a avut dreptate", mai arata PMP.

F.N.

Citeste si:
Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: "Nu sunt firmă de advertising"
Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: "Nu sunt firmă de advertising"
Premierul Florin Cîțu spune, întrebat dacă se consideră vinovat de eşecul campaniei de vaccinare, aşa cum acuză unii dintre cei care îl contestă, că el nu este firmă de advertising....
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Sursa: Ziare.com