Iohannis vs. Ponta: Cine va fi presedintele Romaniei - cele mai recente sondaje

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 12:33
18786 citiri
Iohannis vs. Ponta: Cine va fi presedintele Romaniei - cele mai recente sondaje
Fotomontaj Ziare.com

Sondajele publicate de majoritatea institutelor de cercetare in ultima perioada il indica pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, drept favorit pentru castigarea alegerilor prezidentiale de duminica, fiind cotat cu un scor intre 53,5% si 55%, in timp ce pentru contracandidatul sau din partea ACL, Klaus Iohannis, este estimat un scor de 45% - 46,5% in optiunea de vot.

Potrivit INSCOP, Ponta ar obtine 53,5% iar candidatul Iohannis ar primi 46,5% din voturile romanilor.

Iohannis: Sondajele din ultimele zile arata ca suntem la egalitate

Sondajul Sociopol, publicat in data de 9 noiembrie, estimeaza ca la alegerile de duminica Ponta ar fi votat de 55% dintre alegatori, iar Iohannis ar obtine un scor de 45%.

Alegeri prezidentiale 2014 Ponta vs Iohannis: Cine va castiga turul al doilea? - Sondaj SOCIOPOL

In data de 10 noiembrie, IRES a publicat un sondaj potrivit caruia Victor Ponta este cotat cu 54%, in timp ce Klaus Iohannis ar obtine 46%.

Potrivit sondajelor publicate ulterior, cei doi contracandidati isi mentin pozitiile. Atat sondajul CURS/Avangarde, publicat in data de 11 noiembrie, cat si sondajul CSCI din data de 13 noiembrie indica faptul ca Victor Ponta este cotat cu 54%, iar candidatul ACL - cu 46%.

Ponta ar castiga in turul doi la o diferenta de 8 procente - sondaj CURS Avangarde

Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 iulie, că nu are o problemă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier după alegerile din toamnă, singura problemă fiind că ”trebuie să...
Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
Mircea Geoană este convins că summit-ul de la Washington la care a participat în calitate de secretar general adjunct al NATO nu a fost ultimul eveniment de acest gen la care ia parte, dar că...
#sondaje Ponta Iohannis, #scor sondaje Ponta Iohannis, #sondaje tur doi alegeri , #Victor Ponta
  1. Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
  2. Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
  3. Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
  4. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
  5. Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
  6. Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
  7. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  8. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  9. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  10. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa