Sa nu uiti Klaus de Mickey Mouse! (Opinii)

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 11:06
11092 citiri
Sa nu uiti Klaus de Mickey Mouse! (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Ce se intampla in Senatul Romaniei vizavi de cazul Dan Sova e halucinant. Calin Popescu Tariceanu a generat o saga birocratica sa-l scape pe bunul prieten al lui Victor Ponta de confruntarea cu procurorii anticoruptie.

Daca e nevinovat, de ce fuge Dan Sova? Daca votul a fost conform legii, de ce presedintele Senatului bajbaie si a evitat sa semneze o hotarare de refuz a cererii DNA care sa fie publicata in Monitorul Oficial?

La umbra acestui zid birocratic ridicat de fostul presedinte al PNL in jurul unui politician banuit de coruptie cred ca se ascunde altceva. Se ascunde o rezistenta la schimbare.

In opinia mea, Tariceanu vrea cu orice pret sa pastreze privilegiile politicienilor. Vrea ca acestia sa nu raspunda in fata legii la fel cum se intampla in cazul celorlalti muritori.

Si pentru asta merita sacrificat totul, chiar prestigiul Parlamentului Romaniei, nu ca ar mai fi ramas mare lucru din el.

Consider ca aceasta opozitie in fata legii a actualei clase politice nu arata decat marele dispret al alesilor fata de cei care i-au investit cu increderea lor pentru a schimba societatea in bine.

Exact cei care ar trebui sa aiba o legatura cu oamenii, sa le asculte necazurile, sa se implice, incercand sa rezolve ceva, exact acestia sunt cei mai detasati, tin discursuri fara continut, au un comportament formal, iar tot ceea ce fac parca e o asteptare a trecerii timpului pentru ca in umbra discursului bombastic sa nu-si urmareasca decat propriul interes.

Daca are cineva senzatia ca nu mai exista coruptie in Romania se insala amarnic. La nivelul atitudinii si responsabilitatii liderilor politici nu s-a schimbat nimic. Nu exista pasiune, nu exista empatie, nu exista sacrificiu personal in interes public, exista doar ura si lacomie.

Din pacate, va mai trece mult timp pana vom scapa de viziunea lui Ion Iliescu si amprenta lui Adrian Nastase care, zic eu, au generat acest tip de comportament iresponsabil.

Ar trebui ca alegerile din 2016 sa reprezinte un fel de mantuire politica a Romaniei, sa scapam de blestemul iresponsabilitatii celor alesi. Intrebarea e: va reusi Klaus Iohannis sa transforme anul 2016 intr-unul al reformelor politice, va reusi sa-i motiveze pe cetatenii Romaniei sa vina la urne si sa trimita actuala clasa politica la groapa de gunoi a istoriei?

Sunt doua intrebari la care, in acest moment, nu am niciun raspuns. A trecut aproape jumatate de an de la votul care l-a propulsat pe fostul primar al Sibiului la Cotroceni, dar pana acum nu am reusit sa ma dumiresc daca e liderul care va schimba traiectoria pe care graviteaza Romania din 1990 pana acum sau va fi noul Emil Constantinescu, dezamagit si blazat, la sfarsit de mandat.

Sunt convins ca actualul presedinte crede in valorile statului de drept, crede in libertate, in democratie si vrea sa aduca bunastarea si echitatea pentru cetatenii Romaniei, dar inca e un mister cum va reusi.

Sper ca domnul Iohannis sa nu uite prea curand ce strigau oamenii pe strazile marilor orase din tara si din strainatate: "Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!" si de toate celelalte personaje de desene animate care ne-au "incantat" existenta in ultimii 25 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Iohannis reforma clasa politica, #Tariceanu vot Sova , #Victor Ponta