Cotroceniul si Guvernul se fac albastre de Ziua Constientizarii Autismului

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 17:15
2255 citiri
Cotroceniul si Guvernul se fac albastre de Ziua Constientizarii Autismului
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Mai multe institutii publice vor fi iluminate, in aceasta seara, la ora 20:00, in albastru, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, prin acest mod statul aratandu-si solidaritatea cu persoanele care sufera de afectiuni din acest spectru.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca va marca momentul si in acest an.

"Administratia Prezidentiala s-a alaturat, inca din anul 2015, Campaniei 'Light It Up Blue', cu prilejul Zilei Internationale de Constientizare a Autismului. Si in acest an, in semn de solidaritate cu persoanele afectate de tulburari de spectru autist, Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru in aceasta seara, incepand cu ora 20:00.

Ziua Internationala de Constientizare a Autismului are menirea de a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta zi de zi persoanele diagnosticate cu aceasta boala, cu scopul de a elimina discriminarea si stigmatizarea, dar si de a contribui la integrarea in comunitate a tuturor celor afectati, inclusiv prin acces la servicii de sanatate si educatie", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Acelasi anunt l-a facut si Guvernul: "Palatul Victoria va fi luminat in aceasta seara, incepand cu ora 20.00, in albastru, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, declarata printr-o rezolutie adoptata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite, in 2007.

Guvernul Romaniei se alatura institutiilor publice, organizatiilor neguvernamentale si tuturor celor care promoveaza actiuni de constientizare a acestei tulburari si de sprijinire a persoanelor cu tulburari din spectrul autismului".

La Palatul Victoria, marti, a fost semnat si un protocol intre mai multe ministere si Casa Natioanala de Asigurari de Sanatate prin care se doreste implementarea de masuri care sa-i ajute pe cei care sufera de astfel de afectiuni.

Albastrul a fost ales pentru aceasta zi pentru ca era culoarea logo-ului organizatiei Autism Speaks, cea care a pornit de altfel si miscarea "Light It Up Blue".

In ce-i priveste pe actualii conducatori ai celor doua institutii care se coloreaza in albastru, atat Klaus Iohannis, cat si Viorica Dancila au ajuns in atentia Consiliului pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce au folosit termenul "autist" pentru a-si ataca adversarii politici.

Premierul i-a catalogat drept "autisti" pe cei care "dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul".

Ea a fost reclamata la CNCD, insa membrii Consiliului au decis sa nu o amendeze, pe motiv ca intentia ei nu a fost sa discrimineze.

La cateva luni dupa, si Iohannis a facut aceeasi gafa.

"Daca ne uitam in urma, ce s-a mai intamplat cu aceste guverne pesediste, pot sa va spun ca nu putem sa ne facem ca suntem autisti si ca nu se discuta despre ordonanta pe amnistie si gratiere. Se discuta despre ea!", a spus Iohannis la sfarsitul anului trecut.

Si seful statului a fost reclamat pentru discriminare, insa Consiliul nu a luat inca o decizie in cazul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ziua Constientizarii Autismului Cotroceni albastru, #Palatul Victoria iluminat albastru 2019 , #Viorica Dancila
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Inteleg ca poate fi Cotroceniul albastru. Dar guvernul ar trebui sa