Ziare.com

Dancila i-a scris lui Iohannis: Insista sa fie numiti Vasilescu si Draghici pentru care trimite CV-uri si caziere

de Redactia Ziare.com
Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 12:01

   

Dancila i-a scris lui Iohannis: Insista sa fie numiti Vasilescu si Draghici pentru care trimite CV-uri si caziere
Premierul Viorica Dancila a transmis, in cursul diminetii, presedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare in care ii cere din nou sa fie numiti ministri la Dezvoltare si Transporturi Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

In plus, Dancila ataseaza pentru Lia-Olguta Vasilescu:

- Carte de identitate
- Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, privind exercitiul deplin al drepturilor electorale si inexistenta cazurilor de incompatibilitate
- Certificat de cazier judiciar
- Declaratie pe proprie raspundere privind neapartenenta la structurile fostei Securitati
- CV actualizat, cu semnatura olografa.

Iar pentru Mircea Draghici:
- Carte de identitate
- Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, privind exercitiul deplin al drepturilor electorale si inexistenta cazurilor de incompatibilitate
- Certificat de cazier judiciar
- Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, privind neapartenenta la structurile fostei Securitati

- Adeverinta emisa de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii;
- CV actualizat, cu semnatura olografa.

Premierul noteaza in document ca are "dreptul exclusiv" de a alege persoanele pe care le propune sa faca parte din echipa sa.

"Avand in vedere prevederile art. 85 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, prin adresa sus rubricata am propus sa dispuneti emiterea decretelor prezidentiale prin care doamna Lia-Olguta Vasilescu sa fie numita in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice si domnul Mircea-Gheorghe Draghici sa fie numit in functia de ministru al transporturilor.

In calitate de prim-ministru, in virtutea votului de incredere obtinut in Parlament, beneficiez de dreptul exclusiv de apreciere si de alegere a persoanelor propuse a face parte din echipa guvernamentala pe care o conduc.

In mod evident, propunerile formulate trebuie sa indeplineasca conditiile de legalitate, astfel cum sunt prevazute in art. 2 al Legii nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata in scrisoare.

Dancila precizeaza ca evitarea unui blocaj la nivelul celor doua ministere este importanta, iar persoanele propuse au "o experienta si o probitate netagaduite".

" (...) in cei 30 de ani ai evolutiei Romaniei ca stat democratic, cu toate ca au existat diferente de optiuni politice intre presedintele Romaniei si primul-ministru, colaborarea intre varfurile puterii executive a functionat, chiar cu unele sincope, scopul final fiind atat evitarea blocarii activitatii institutiilor statului, cat si sustinerea dezvoltarii economico-sociale a tarii noastre, iar aplicarea prevederilor art.85 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, nu a intampinat niciun obstacol.

Din pacate, in prezent, in pofida tuturor eforturilor facute si a deschiderii manifestate, ne-am confruntat cu refuzul dumneavoastra expres de a numi persoanele nominalizate in functia de ministru, initial fara un motiv clar exprimat sau pe baza unor aprecieri generale, nefundamentate si apoi pe motivul neindeplinirii conditiilor de legalitate in legatura cu aceste propuneri.

Fara indoiala, este de neconceput ca un prim-ministru sa propuna presedintelui Romaniei pentru a fi numite in functia de membru al Guvernului persoane care nu indeplinesc cerintele exprese ale art. 2 din Legea nr. 90/2001, precitata.

Astfel, propunerile pe care le reiterez de doua luni se refera la persoane cu o experienta si o probitate netagaduite, capabile sa exercite inaltele demnitati pentru care sunt nominalizate, cu atat mai mult cu cat una dintre nominalizari se refera la o persoana care a mai indeplinit functia de membru al Guvernului", se mai arata in document.

De asemenea, in scrisoare, premierul acuza ca insistenta presedintelui de a comunica in scris "duce in derizoriu" prerogativele si raporturile constitutionale. Totodata, Dancila mentioneaza ca verificarea indeplinirii conditiilor de legalitate ale celor doua nominalizari a fost efectuata de catre secretarul general al Guvernului, Toni Grebla.

"Insistenta dumneavoastra in a se atasa unui inscris intre primul-ministru al Romaniei si Presedintele tarii acte care sa probeze respectarea cerintelor de legalitate este fara precedent in practica raporturilor constitutionale intre autoritatile puterii executive si creeaza premisele pentru ducerea in derizoriu a unor prerogative si raporturi constitutionale.

Este foarte important de mentionat faptul ca verificarea indeplinirii conditiilor de legalitate ale celor doua nominalizari a fost efectuata de catre secretarul general al Guvernului, prealabil inaintarii propunerilor respective catre Administratia Prezidentiala.

Avand in vedere faptul ca cele doua propuneri respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata si de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidentiale prin care doamna Lia-Olguta Vasilescu sa fie numita in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice si domnul Mircea-Gheorghe Draghici sa fie numit in functia de ministru al transporturilor, si, totodata, sa inceteze efectele Decretului Presedintelui Romaniei nr. 46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar si ale Decretului Presedintelui Romaniei nr. 47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar", conform sursei citate.

Amintim ca saptamana trecuta presedintele Klaus Iohannis i-a trimis premierului Viorica Dancila o noua scrisoare in care precizeaza ca nu poate accepta propunerile pentru Ministerul Dezvoltarii si Transporturilor, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, si explica de ce.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Dancila scrisoare Iohannis ministri
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9975 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
35 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NEVOIA DE GUVERNARE

Premierul Viorica Dancila a transmis, in cursul diminetii, presedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare in care ii cere din nou sa fie numiti ministri la Dezvoltare si Transporturi Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

 

Vasilica Da-n-Gropi a zgariat placa de patefon. A intrat in

redundanta ciclica, are in fata ochilor ecranul albastru de la Microsoft: Deadly Error 69. Permanent fatal error.
Vulgutza hiperventileaza.
Este aproape de apoplexie.

 

Dracila-analfabeta cere numirea Olgutei-penala de Dolj....Ce tupeu!!

jos Dracila! jos Olguta!

 

Incerc să ințeleg de ce... Care-s relațiile, cu cat iși plătește

... sugativa scaunul de ministru?

Olgutza freamata la gindul sa mizgileasca filele

de plan cu carioca, pastel si ruj.
Apropo, si-a tencuit vinataia de la ochi ?

A vrut sa-si mai arate o calitate. Stie sa scrie

Si noi, care credeam ca stie doar sa citeasca......

:))))))...o sa fie comedie mare,cand i-o numi !....cu cat mai tarziu

cu atat mai caraghioz....!...o sa vina sa filmeze si National Geografic !

 

Romania , frumoasa tara !!!

Pacat ca e locuita ...
ha ha ha ahihe he he hiha ha ha ha ha
Luati salam suedez pina la moarte
he he ehe ha ha haha

analfabeta Dracila si-a pus genele false la lucru!

ochi dulci lui Johannis pt numirea penalei analfabete Olguta-cracanata penala

Bonjour Monsieur le professeur

Ieri erai la etaju 4, ce facusi luasi paradeala sau ai coborat dupa iarba.
Inchide poarta gradinii tale ca dau drumul la puiul meu.

@ berbece,tare isteti de mai crezi,dar vezi ca

suedezii tai apeleaza la cetatenii afrikani sa le rezolve problemele domestice ! asa cu suedezele tale !

mamaia analfabeta Dancila apara toti penalii psd pt functii!!!

penalii psd trebuie numiti in functii cu imunitate contra puscariei!

Cosorul ...amatorul de buffet suedez Nr.1

Unul din locuitorii acestei frumoase tari ....si ca el sunt multi , multi da ....PSD-isti
HA Ha hha ah aha aha hi i hi hi
Stai pe z.c si ia buffet

HA HA HA HA !!!

@BEHEHE, ma bucur ca esti in forma si ai glume in

program.
Chiar ma ingrijoram, la ultima aparitie aveam impresia ca nu mai ai pohta de viatza si vrei la locu cu verdeatza unde nu ezista durere si suspin.

De ce atata insistență?

... Cu ce-s mai buni ăștia doi decat ceilalti analfabeti din PSD?

 

@berbec by Jean Valjean

HIC, merde...ah mon pauvre foie.

dosar incomplet

nu are dosar cu sina si timbru fiscal

 
 

 

Materialul Clientului

Cu CV in mina se poarte demonstra usor ca avem de-aface cu adunatori de diplome colorate.

 

Femeia asta, papusa lui dracnea este insistenta. Iohannis i-a cerut

de doua ori demisoa si ea a refuzat. Acum cea ii cere de doua ori (si acum a 3a oara) numirea lui Vulvutza, ca ea este schepsisul. Fara ea guvernul de paie nu poate face nimic :)))

Sper ca de data aceasta, al 3lea refuz al lui Iohannis sa fie argumentat cu cateva adevaruri indubitabile:

* Nu are incredere in Olgutza. Ea a contestat in multe randuri autoritatea prezidentiala, Presedintele Romaniei nu ii poate acorda nici el increderea sa!
* Olgutza nu are nici pregatire in vreo specialitate oarecare, in afara de experientele cu Vadim Tudor.
* Olgutza este contestata de opinia publica si este purtatoarea unei imagini nedemne cu calitatea de ministru.

Despre celalalt, chiar nu ma intereseaza. Durata acestui guvern de paie este de maximum 2 ani de acum inainte, daca nu cumva da mamaliga in clocot mai repede!

 

Mare pacoste..

ar fi ca aceasta femeie sa mai ajunga la conducerea Tarii! Militarii Armatei Romane si rezervistii acesteia sunt satui peste cap de batjocura la care a fost supusa de aceasta fiinta, prin discriminarile facute la pensiile militare! Asa ca ne rugam Bunului Dumnezeu sa-i dea mintea si intelepciunea Presedintelui Tarii sa nu-i permita acestei fiinte sa ajunga la pupitrele de comanda de unde sa-si poata bate din nou jocul de oamenii onesti din Ostirea Romana!

vellerym Rank user: x5 21.01.2019, 12:58

Vise taica, vise! Toate relele din lume pentru aceasta tara s-au intamplat si inca se intampla in mandatul unui adormit votat de 6 milioane de romani. Stau si ma intreb, ce mai asteapta acest dulap, de nu declanseaza referendumul pentru justitie si schimbarea constitutiei iliesciene?!

Ba,

Și-a mărit pretențiile!Mai vrea ,pe langă ministrul cu impărțirea banilor pentru dezvoltarea PSD și pe aceea de vice prim ministru.Cred că se intoarce și Vadim din Iad,pe partea de unde se vede acest guvern:(o pune,n-o pune) X 3...Haha,ce i-ar mai face Vulvuța lui Viorica,mai ales dacă ar veni și haiducul de Gratia,premier!BÂLCI ca de Sf.Ilie cu tiri bombe și bărci!

@dandy69, iar nu ai imagine?

Iar lucrezi sub acoperire....aka pe la spate?

Deocamdata Dancila este penala. Cel putin uz de fals

pentru copilul inregistrat pe numele ei cu un certificat de nastere fals. Daca se mai sapa, probabil se descopera ca ea a si comandat falsul, nu numai l-a folosit.

Olguta va fi refuzata deoarece nu are adeverinta emisa de catre

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Oare de ce nu o are?

 

Cine-ți suflă in ceafă Vasilica

De nu poți asculta de bunul simț de a nu avea un nou penal, ba poate chiar amandoi in organigramă!
E foarte clar că ești presată,căci vrea,mai ales Vulvuța,să facă și ea parte dintr-un guvern cu OBRAZ de președinte...
Pe Vulvuța,nu o vor nici cei din Consiliului UE,de cand vede visează naziști in Romania,altundeva decat la ea in PSD...

 

POPOR inferior...

...cu scuzele de rigoare, ptr cei ce se simt lezati, adica tot poporul, asta cred ca e ultima concluzie la care poate ajunge cineva care priveste din afara mizeria politicului din tara noastra...!!
nu exista alta explicatie..nici comunismul, nici securitatea, nici ..nici..
asa am fost de secole...robi, iobagi, slugi ..
asa ramanem si azi..doar ca suntem la volan la masini bmw 2nd hand
la felul in care ies pe banda generatii de tineri semianalfabeti din liceele existente, sansele ca sa fie spre bine vreodata s au redus la 0(zerooo...)
am ajuns sa ne mandrim , fals cumva, cu stramosii...Stefan, Mihai, Cuza, Carol, sau celalalt Mihai zis si rege..!
de atunci pana in clipa asta nu se mai pomeneste de nici un conducator, sau guvern de care sa fim mandri...!
doar sharle, le pre, paraziti, impostori, penali..!!
iar noi..plebea...ne sfasiem intre noi..in vorbe, cuvinte scrise(aici la comentarii, sau pe alte forumuri si retele de socializare), sau fapte...criminali eliberati de alti penali care isi salveaza pielea.!
azi e cea mai trista zi a anului se spune..!! ptr romani, sunt decenii triste, si vor mai fi..!!

 

Super comentar ....preci si la obiect.

Sunt care se supară de adevăr dar asta este .

Orice absenta de la vot

este un vot pentru lista de borfasi ai lui Dragnea.

"Dancila i-a scris lui Iohannis". NU CRED !!! Dancila nu stie sa

scrie :))) Si nu are nici deget opozabil cu care sa poata semna.

 

vasilescu la ministeru apararii ca a facut treaba buna cu pens

militarilor ! in 6 luni pune armata pe butuci si o face praf ! femeia asta are nevoie de ingrijiri medicale,nu de ministereala !

De ce nu Comandant Suprem ?

.

Nici unul, nici altul nu si-a pus la dosar ce era mai important,...

...diploma de studii in domeniul respectiv. Ca in CV poti sa scrii orice, e lauda de sine, dar studii au? Ca asta li se reprosa, competenta in domeniu. Dupa aia un proiect de management in domeniul respectiv, sa vedem ce vor sa faca. Ca nicaieri nu te primeste niciun angajator fara astea doua: diploma si ce vrei sa faci, sau de ce crezi tu ca meriti postul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor