Grebla anunta optiunile Guvernului dupa scrisorile lui Iohannis

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 13:38
11283 citiri
Grebla anunta optiunile Guvernului dupa scrisorile lui Iohannis
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, a declarat, joi, ca nu l-au convins argumentele invocate de presedintele Klaus Iohannis in scrisorile prin care isi motiveaza refuzul numirii ministrilor la Transporturi si Dezvoltare.

"In plan personal si dupa o prima lectura, nu m-au convins argumentele presedintelui, dar analizam", a declarat pentru Mediafax Toni Grebla.

Apoi, intr-o interventie in direct la Antena3, Grebla a sustinut ca Guvernul are in momentul de fata doua variante: fie merge la CCR si sesizeaza un nou conflict constitutional cu Iohannis, fie revine la Palatul Cotroceni cu aceleasi propuneri pentru aceleasi protofolii care acum sunt ocupate de interimari.

Avand aceste variante, "una nu o exclude pe cealalta daca Iohannis va starui in atitudinea pe care a avut-o pana acum".

Despre scrisorile de joi a presedintelui, secretarul general al Guvernului a precizat ca acestea contin motive care "ar fi putut fi scrise de orice candidat la o facultate de Drept in 10 minute de dupa decizie, nu la o luna de zile dupa".

Presedintele Klaus Iohannis a motivat, joi, de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dancila. Este vorba despre Ilan Laufer, Mircea Draghici si Olguta Vasilescu - la doua ministere, in cazul celei din urma fiind invocata lipsa de expertiza.

Citeste pe larg explicatiile presedintelui Iohannis, transmise Vioricai Dancila

#Guvern Iohannis scrisoare Dancila, #Iohannis scrisoare Dancila ministri , #Viorica Dancila