Air France-KLM nu mai preia Alitalia

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 11:20
1350 citiri
Air France-KLM nu mai preia Alitalia

Grupul Air France-KLM si-a retras oferta facuta pentru preluarea companiei aeriene Alitalia, reducand sansele ca numarul unu din industria aeriana europeana sa poata fi convins sa achizitionaze firma nationala italiana, informeaza Reuters.

Grupul aerian franco-olandez a declarat ca Alitalia i-a cerut sa-si clarifice pozitia dupa incheierea negocierilor cu sindicatele italiene, privind conditiile de dupa preluare, ce au fost stabilite in principiu cu managementul companiei.

"Air France-KLM a precizat companiei Alitalia ca aranjamentele contractuale anuntate pe 14 martie privind lansarea unei oferte publice pentru preluarea Alitalia nu mai sunt valabile; conditiile precedente care trebuiau indeplinite inaintea lansarii ofertei nu au fost indeplinite", a anuntat grupul.

Conditiile stabilite de Air France-KLM includeau primirea acordului sindicatelor si un nou guvern italian. Statul detine 49,9% din Alitalia.

Silvio Berlusconi, ce va deveni prim-ministru luna viitoare dupa castigarea alegerilor generale din 13-14 aprilie, a declarat ca nu va accepta oferta Air France in forma ei actuala, sperand ca un consortiu de investitori italieni vor face o alta propunere.

Un purtator de cuvand al Guvernului condus de Romano Prodi a declarat ca executivul se va intruni intr-o sedinta in urmatoarele 48 de ore, pentru a discuta un posibil imprumut care sa mentina Alitalia functionala pana se va clarifica situatia.

Air France-KLM a cerut guvernului italian sa acorde un credit de 300 milioane euro companiei Alitalia pentru a-i permite continuarea operatiunilor.

Uniunea Europeana, ce a interzis continuarea acordarii ajutoarelor de stat pentru companie, a anuntat saptamana trecuta ca nu vede alte motive pentru acordarea de sprijin financiar companiei si ca orice imprumut trebuie sa se faca pe baze comerciale.

Alitalia a precizat ca are nevoie de cel putin 750 milioane euro pana la jumatatea anului pentru a putea mentine operatiunile.

Berlusconi sprijina ideea unei contraoferte italiene, precizand ca exista posibilitatea unor negocieri si cu firma aeriana rusa Aeroflot.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#alitalia, #Air France KLM, #preia , #stiri KLM