Kremlinul a pierdut controlul informației. Zbaterile Moscovei de a pregăti Rusia pentru noul val de mobilizare negat încă vehement

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 14:24
3249 citiri
Kremlinul a pierdut controlul informației. Zbaterile Moscovei de a pregăti Rusia pentru noul val de mobilizare negat încă vehement
Vladimir Putin și purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov FOTO Hepta

Kremlinul a răspuns direct la zvonurile apărute în Rusia cu privire la un al doilea val de mobilizare, într-un efort de a gestiona îngrijorarea crescândă a societății și de a recentraliza informațiile furnizate populației despre război.

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, i-a îndemnat pe ruși să se bazeze doar pe comunicările Ministerului rus al Apărării și ale președintelui și să ignore „mesajele provocatoare” publicate pe platformele de socializare precum Telegram cu privire la un al doilea val de mobilizare.

Declarația lui Peskov are ca scop probabil temperarea influenței crescânde atât a opoziției ruse, cât și a canalelor Telegram pro-război, care au raportat în mod constant în ultima perioadă despre indiciile care arată intenția Kremlinului de a relua mobilizarea populației în 2023, arată o analiză a ISW (Institutul pentru Studiul Războiului).

Putin sporește, de asemenea, măsurile menite să prevină potențiale proteste ale bărbaților mobilizați și ale familiilor acestora legate de deficiențele cronice ale procesului de înrolare în armată.

De exemplu, Putin a semnat o lege care interzice mitingurile în clădiri guvernamentale, universități, școli, spitale, porturi, gări, biserici și aeroporturi – act menit să suprime din fașă revoltele.

În același timp, Kremlinul pare să se îndepărteze de strategia "cât mai puține mesaje despre război", folosită pentru a reduce îngrijorările publicului general rus cu privire la război, probabil într-un efort de a pregăti populația pentru viitoarele valuri de mobilizare.

Regiunile ruse Belgorod și Kursk au anunțat formarea de unități de apărare teritorială, expunând mulți civili la război sub premisa absurdă a amenințării unui atac terestru ucrainean asupra zonelor de graniță.

Institutul pentru Studiul Războiului a raportat recent că propagandiștii de la Kremlin au început să propună teorii similare neplauzibile despre o presupusă amenințare terestră ucraineană asupra teritoriului rus:

Oficialii de la Moscova au plasat chiar și reclame pentru operațiunea militară specială în Belogorod, oraș de la granița cu Ucraina, observate anterior în vara anului 2022 doar în localitățile îndepărtate ale Rusiei în timpul campaniilor de recrutare de voluntari.

Cu toate acestea, noul "ecosistem" informațional gândit de Kremlin este probabil insuficient pentru a convinge populația rusă de necesitatea unei mobilizări suplimentare, având în vedere răspunsul dezamăgitor la eforturile publicitare de recrutare de voluntari din timpul verii.

Eforturile Kremlinului de a genera forță suplimentară de luptă pentru războiul din Ucraina sunt condiționate de capacitatea liderilor de la Moscova de a investi timp și provizii în noii recruți, cerințe aflate puternic în contradicție cu lipsa de planificare strategică pe termen lung a Kremlinului, conchide analiza publicată pe 6 decembrie de ISW.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cinism extrem al Kremlinului. Firmele de pompe funebre, amenințate să nu transporte trupul lui Navalnîi la biserică
Cinism extrem al Kremlinului. Firmele de pompe funebre, amenințate să nu transporte trupul lui Navalnîi la biserică
Aliaţii defunctului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi au declarat joi, 29 februarie, că nu reuşesc să închirieze o maşină funerară care să transporte sicriul cu trupul lui...
”Kremlin Leaks”. Scurgere masivă de documente ale administrației Putin. Suma uriașă investită de ruși în propagandă
”Kremlin Leaks”. Scurgere masivă de documente ale administrației Putin. Suma uriașă investită de ruși în propagandă
Documente secrete de la Kremlin - ”Kremlin Leaks” -, divulgate site-ului eston Delfi, dezvăluie alocarea de către administraţia lui Vladimir Putin a unui buget în valoare de un miliard de...
#Kremlin, #peskov, #control informatie rusia, #val mobilizare, #incorporare rusia , #invazie ucraina