„Aruncă-l sau dă-l copiilor”. Subordonații lui Putin de la Kremlin au primit ordin să renunțe la iPhone-uri

Luni, 20 Martie 2023, ora 09:24
2293 citiri
„Aruncă-l sau dă-l copiilor”. Subordonații lui Putin de la Kremlin au primit ordin să renunțe la iPhone-uri
iPhonul va fi interzis la Kremlin FOTO Pixabay

Angajaților Kremlinului li se recomandă cu tărie să renunțe la utilizarea iPhone-ului din cauza conexiunii cu SUA, scrie ziarul Kommersant luni, 20 martie.

Vorbim despre angajații blocului politic intern al administrației Kremlinului. Până la începutul lunii aprilie, aceștia vor fi nevoiți să renunțe la iPhone-urile și să le înlocuiască cu smartphone-uri de la alți producători.

"iPhone-ul este totul. Fie îl aruncați, fie îl dați copiilor. Toată lumea va trebui să facă asta în martie", a spus unul dintre oficiali.

Li se cere să facă acest lucru din motive de securitate, deoarece iPhone-urile americane sunt cel mai adesea supuse piratării și spionajului din partea Occidentului. Oficialii sunt îndemnați să găsească un alt tip de telefon potrivit pentru ei, pe sistemul de operare Android sau să achiziționeze marca „Aurora” rusească.

Potrivit informațiilor disponibile, interdicția se poate extinde și la funcționarii implicați în politica internă din administrațiile regionale.

Experții sunt convinși că măsurile și instrucțiunile similare din partea autorităților ruse „au o natură pragmatică”, dar în același timp se presupune că este important să se mențină un echilibru între securitate și productivitate.

Reamintim că, pe 18 martie, GUR a vorbit despre starea de spirit de la Kremlin după mandatul de arestare primit de președintele Federației Ruse . Anturajul lui Vladimir Putin devine din ce în ce mai conștient de faptul că catastrofa geopolitică a Rusiei este inevitabilă.

#Kremlin, #interdictie, #iphone, #spionaj, #SUA , #Rusia