„Aruncă-l sau dă-l copiilor”. Subordonații lui Putin de la Kremlin au primit ordin să renunțe la iPhone-uri

Luni, 20 Martie 2023, ora 09:24
2477 citiri
„Aruncă-l sau dă-l copiilor”. Subordonații lui Putin de la Kremlin au primit ordin să renunțe la iPhone-uri
iPhonul va fi interzis la Kremlin FOTO Pixabay

Angajaților Kremlinului li se recomandă cu tărie să renunțe la utilizarea iPhone-ului din cauza conexiunii cu SUA, scrie ziarul Kommersant luni, 20 martie.

Vorbim despre angajații blocului politic intern al administrației Kremlinului. Până la începutul lunii aprilie, aceștia vor fi nevoiți să renunțe la iPhone-urile și să le înlocuiască cu smartphone-uri de la alți producători.

"iPhone-ul este totul. Fie îl aruncați, fie îl dați copiilor. Toată lumea va trebui să facă asta în martie", a spus unul dintre oficiali.

Li se cere să facă acest lucru din motive de securitate, deoarece iPhone-urile americane sunt cel mai adesea supuse piratării și spionajului din partea Occidentului. Oficialii sunt îndemnați să găsească un alt tip de telefon potrivit pentru ei, pe sistemul de operare Android sau să achiziționeze marca „Aurora” rusească.

Potrivit informațiilor disponibile, interdicția se poate extinde și la funcționarii implicați în politica internă din administrațiile regionale.

Experții sunt convinși că măsurile și instrucțiunile similare din partea autorităților ruse „au o natură pragmatică”, dar în același timp se presupune că este important să se mențină un echilibru între securitate și productivitate.

Reamintim că, pe 18 martie, GUR a vorbit despre starea de spirit de la Kremlin după mandatul de arestare primit de președintele Federației Ruse . Anturajul lui Vladimir Putin devine din ce în ce mai conștient de faptul că catastrofa geopolitică a Rusiei este inevitabilă.

Condiția Casei Albe pentru ca Ucraina să fie primită în NATO
Condiția Casei Albe pentru ca Ucraina să fie primită în NATO
Ucraina poate adera la NATO numai după ce va câștiga războiul cu Rusia, a declarat în cadrul unui briefing John Kirby, coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Național de...
Românii ar putea călători în SUA fără viză până la finalul anului. Ambasador: "Suntem pe ultima sută de metri"
Românii ar putea călători în SUA fără viză până la finalul anului. Ambasador: "Suntem pe ultima sută de metri"
România ar putea îndeplini criteriile pentru programul Visa Waiver, care ar scuti românii de procesul de a obține o viză pentru a călători în SUA, până la finalul anului. Ambasadorul...
#Kremlin, #interdictie, #iphone, #spionaj, #SUA , #Rusia
  1. Condiția Casei Albe pentru ca Ucraina să fie primită în NATO
  2. Femeie oprită la aeroport de vameșii care îi controlau bagajul. Toți au fost șocați când au văzut inima din pungă FOTO
  3. Ce îi cere Slovacia olandezului Mark Rutte ca să-i susțină candidatura la șefia NATO
  4. Un adolescent a sunat la 112 să-și anunțe sinuciderea. Cum a fost găsit de polițiști
  5. Scandal mare în Poliția Cluj: Șeful IPJ, nepotul fostului ministru PSD Ioan Rus, riscă închisoarea. A fost pus sub acuzare și adjunctul
  6. Medicii și asistentele au nevoie de cursuri de comunicare, crede ministrul Sănătății. "Nu cred că mai trebuie să aşteptăm vreo 22 de ani"
  7. Medicamentul pe care nu-l putem lua în vacanța din Grecia. E folosit la dureri de cap și dinți
  8. Anunț ciudat din partea unei primării: Conducta de apă ar putea fi avariată "accidental". La ce trebuie să se aștepte localnicii
  9. Câți români trăiesc în Germania. Cifrele dure ale exodului din ultimii 30 de ani
  10. Reacția Chinei după ce șeful NATO a acuzat Beijingul că a agravat conflictul din Ucraina prin susținerea Rusiei