Primul laborator de steroizi a fost descoperit de anchetatori după zeci de percheziții în România și Republica Moldova

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 12:41
1929 citiri
Primul laborator de steroizi a fost descoperit de anchetatori după zeci de percheziții în România și Republica Moldova
Imagine din laboratorul de anabolizante descoperit de poliție FOTO / Poliția Română

Polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată din Iași au făcut miercuri, 29 martie, 15 percheziții în județele Iași, Bacău, București, Constanța și Sibiu, pentru a destructura un grup infracțional organizat, specializat în fabricarea și comercializarea în UE de substanțe anabolizante.

Simultan, colegii lor din Republica Moldova, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, împreună cu ofițerii Departamentului Antifraudă și Conformare al Serviciului Vamal, efectuează 22 de percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

Astfel a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România.

Anabolizantele sunt substanțe care favorizeaza transformarea materiilor nutritive în organism. Sunt cunoscute și sub numele de steroizi. Anabolizantele sunt administrate, in general, prin injecții intramusculare, arată sfatulmedicului.ro.

Au fost reținute mai multe persoane cu dublă cetățenie română/moldovenească care ar fi constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional, specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

În urma perchezițiilor au fost duse la audieri 11 persoane.

#laborator, #anabolizante, #perchezitii, #politie, #Romania, #Republica Moldova , #politie