Boloni, despre fotbalul romanesc, echipa nationala si Mutu

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 14:16
3183 citiri
Boloni, despre fotbalul romanesc, echipa nationala si Mutu

Ladislau Boloni a vorbit pe larg despre problemele cu care se confrunta fotbalul romanesc, echipa nationala de fotbal a Romaniei, dar si despre Adrian Mutu.

Tehnicianul in varsta de 57 de ani considera ca problema fotbalului romanesc pleaca de la formarea antrenorilor si a jucatorilor.

"Noi, in Romania, n-am tinut pasul cu formarea antrenorilor. Jucatorii de astazi au nevoie de o alta incadrare. Au nevoie de alte metode ca sa fie crescuti. La noi toate lumea vorbeste, dar nimeni nu face pentru ca n-au fost crescuti acesti antrenori. Eu nu zic ca noi n-avem inteligenta suficienta sa devenim buni formatori de jucatori, in schimb, nu facem absolut nimic in acest sens! Aici trebuie sa arat cu degetul spre conducerile cluburilor, dar si catre sefii federatiei. Pentru ei cresterea fotbalistilor si a antrenorilor trebuia sa fie o preocupare primordiala", a spus Boloni pentru editia tiparita a cotidianului Adevarul.

In ceea ce priveste echipa nationala de fotbal a Romaniei, Boloni, care nu s-a aratat surprins de egalurile din partidele cu Albania si Belarus, este de parere ca aceasta nu poate invinge orice adversar, dar poate fi invinsa de oricine.

"1-1 cu Albania si 0-0 cu Belarus confirma ceea ce v-am spus intr-un alt interviu acum trei, patru luni si anume ca echipa nationala de azi nu poate castiga impotriva oricarui adversar, iar, din pacate, putem fi invinsi de oricine. Bine, acum cu Albania si cu Belarus n-am pierdut, dar nici mare lucru n-am facut", a mai spus Boloni.

Ladislau Boloni a vorbit si despre Razvan Lucescu: "Eu nu cunosc munca lui Razvan si de aceea nu o pot comenta. Pot sa spun insa ca am fost in tribune cand Romania a jucat la Paris impotriva Frantei si a facut 0-0. In fata mea era antrenorul sarbilor, Radomir Antici. Am stat de vorba cu el in timpul pauzei si am servit masa. Pe urma, am vazut Serbia - Romania, ultimul meci de calificare pentru Mondial. Cand a inceput jocul, aveam senzatia ca la 0-0 e deja 2-0 pentru sarbi! Dar, o sa aiba si Razvan aceasta posibilitate sa acumuleze experienta necesara ca sa nu mai fie 2-0 pentru adversari de la bun inceput. Bine, atunci s-a terminat 5-0 pentru sarbi, iar Razvan, elegant, tot ce vreti, dar parca ii lipsea ceva...Eu cred ca prin asemenea experiente trec toti cei care incep o noua meserie".

Boloni nu l-a trecut cu vederea nici pe Adrian Mutu: "Exista o regula valabila pentru toata lumea: din momentul in care devii o problema undeva si nu o solutie, lucrurile nu pot sa mearga in paralel si trebuie sa te desparti. Daca Mutu este o problema pentru echipa nationala, atunci nu trebuie facut niciun compromis fiindca nimeni nu e de neinlocuit. Va dau si exemplul lui Maradona, care a avut un caz similar cu cel al lui Mutu. Si, totusi, fotbalul argentinian a mers mai departe, exista si astazi si tocmai a batut Campioana Mondiala".

In prezent, Ladislau Boloni este liber de contract, dupa ce a fost dat afara de la Al-Wahda, grupare pe care a pregatit-o doar trei luni.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum arată Adrian Mutu după ce și-a făcut implant de păr FOTO
Cum arată Adrian Mutu după ce și-a făcut implant de păr FOTO
Adrian Mutu (45 de ani) a apărut pentru prima dată fără șapcă după ce și-a făcut implant de păr la o clinică din Turcia. Adrian Mutu a zburat la o clinică din Turcia în pauza...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Ladislau Boloni, #echipa nationala Romania, #fotbal romanesc, #Adrian Mutu , #stiri Ladislau Boloni