Loti Boloni, ungurul vagabond

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 01 Octombrie 2009, ora 16:05
3448 citiri
Loti Boloni, ungurul vagabond

Face ce face Ladislau Boloni si, periodic, intra in "atentia" patronului echipei pentru care a scris pagini de istorie, Steaua Bucuresti.

Cel mai recent episod s-a petrecut in aceste zile. "Indraznind" sa critice maniera in care este condusa gruparea ros-albastra, Boloni a atras asupra sa un potop de injurii si un indemn de a se duce in Ungaria.

"Boloni e tot un vagabond! Ii dau lui emblema s-o antreneze, s-o ia acasa! Ii vand lui emblema! Ce mare fost jucator a fost el pentru Steaua? Sa se duca la el in Ungaria!", a tunat Gigi Becali in direct la un post TV.

Intr-adevar, Ladislau Boloni e un vagabond. Mai mult, e un ungur vagabond pentru ca s-a nascut in Tarnaveni, judetul Mures, si pentru ca, in timp ce juca fotbal la ASA Targu Mures, a terminat o facultate la indemana oricui, cea de stomatologie si, mai mult, a si profesat o perioada de timp.

Si asa cum spune Gigi Becali, fostul mijlocas nici nu a facut multe pentru Steaua. A evoluat in doar 97 de partide, reusind sa marcheze 24 de goluri in tricoul ros-albastru, a avut o contributie importanta in campania superba din 1985/1986 ce a dus ca castigarea Cupei Campionilor Europeni, a fost considerat de multi cel mai complet fotbalist roman din anii '80, dar cam atat.

"Sa se duca in Ungaria", il indeamna latifundiarul. Ladislau, sau Laszlo daca vreti, Boloni nu are ce sa caute in Romania, tara pentru care a evoluat in 108 intalniri, inscriind si 25 de goluri, unul din acestea fiind bijuteria din meciul cu Italia, in 1983, care a condus in cele din urma la calificarea la Euro '84. Chiar asa, sa se duca in Ungaria.

Nu mai este, cred, un secret pentru nimeni ca fostul mare fotbalist si actualul mare antrenor este facut una cu pamantul de fiecare data cand are "tupeul" de a vorbi deschis, onest, despre clubul la care a evoluat vreme de 3 ani, izbutind performante pe care nici acum nu le apreciem la adevarata lor valoare. Este trist insa ca acest om, prea fin si civilizat pentru a raspunde pe masura, nu este aparat de nimeni in fata uraganului de invective pe care, probabil, s-a obisnuit sa le primeasca.

Citeste si:
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...