Probleme pentru Boloni in Belgia: "Spun ce gandesc"

Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 18:09
3162 citiri
Probleme pentru Boloni in Belgia: "Spun ce gandesc"
Foto: Twitter/Royal Antwerp

"Spun ce gandesc", a reactionat Ladislau Boloni, antrenorul roman al echipei de fotbal Antwerp, care risca sa fie amendat din cauza declaratiilor sale despre arbitraj, informeaza site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Boloni risca sa fie amendat cu 500 de euro dupa ce a fost trimis in tribune in repriza a doua a meciului de campionat cu Standard Liege, de la sfarsitul lui octombrie. Tehnicianul ar mai plati 500 de euro in caz de recidiva.

In timpul meciului cu Standard (0-0 pe teren propriu), Boloni a aruncat un al doilea balon pe teren, aproape de arbitrul Bram Van Driessche. Deja avertizat, tehnicianul a fost trimis in tribune. Dupa meci, el l-a criticat din nou pe arbitru.

Boloni nu intelege de ce este in vizorul comisiei de disciplina a federatiei belgiene. "Am spus dupa meci ca arbitrilor le e greu sa faca fata presiunii cluburilor mari. Dupa conferinta de presa, am avut o discutie amicala cu Van Driessche si a recunoscut ca, in calitate de arbitru tanar, ii e greu sa faca fata. E oare declaratia mea atat de criminala? Ii pun in pericol integritatea?", a intrebat Boloni.

"Pe deasupra, am spus ca Standard a primit cadouri in timpul meciului. Daca arbitrul judeca gresit un contact sau un ofsaid, nu inseamna ca adversarul primeste un cadou? E chiar asa greu de inteles?", a declarat Boloni, surprins ca este primul tehnician convocat de comisia de disciplina in baza noului regulament al federatiei.

"Vreau sa fiu tratat pe picior de egalitate. Sunt alti trei antrenori care au facut declaratii mult mai grave. Eu spun doar ce gandesc, mai e asta permis? Vin dintr-o regiune care a cunoscut comunismul, asa ca ma pot adapta cu usurinta daca asta e ceea ce vreti", a adaugat el.

Avocatul clubului Antwerp, Johnny Maeschalck, a criticat rechizitoriul comisiei de disciplina: "Punctul de vedere al parchetului este bazat in mare parte pe articole de presa. In plus, Boloni este citat in olandeza, cand el se exprima in franceza cu un accent din Europa de Est. E vorba deci de o traducere. Faptele nu sunt dovedite in niciun fel pe plan juridic."

"Boloni foloseste termeni generali si invoca libertatea de opinie. Raportul lui Van Driessche a fost redactat la ora 3 dimineata. El a vazut deci cu siguranta conferinta de presa a lui Boloni. Totusi, nu e scris nimic in raportul sau", a continuat avocatul.

Verdictul comisiei de disciplina va fi cunoscut in cursul acestei saptamani.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ladislau Boloni amendat Belgia, #Boloni declaratii arbitri Belgia , #stiri Ladislau Boloni