Opinii: Lady Gaga si "Bagau"

Joi, 05 August 2010, ora 10:11
2326 citiri
Opinii: Lady Gaga si "Bagau"

Nume de scena Lady Gaga. Numele real nu-l stiu si nici nu ma intereseaza. O cheama Ioana Bradea si e scriitoare sau, cel putin, asa sustine ea. Ce legatura exista intre aceste doua nume? Ambele au dorinta de a ne soca.

Celebra doamna Gaga a reusit, intr-adevar, sa socheze lumea prin cifrele incasarilor din muzica. A depasit 80 milioane de dolari, dupa trupele U2 si AC/DC. Cum a reusit aceasta "pitipoanca externa" sa aduca lumea la spectacolele ei si sa-i mai cumpere si albumele pe deasupra?

Ea declara ca "a intrat in lumea muzicala pentru a soca". Si, daca ne uitam la videoclipurile ei, ramanem socati. Neplacut, bineinteles. O increngatura de gesturi obscene, dansuri la gramada, simulari animalice si, pe deasupra, o melodie sunand perfect a la "Ace of Base. Toate acestea sunt ingredintele ultimului hit "Alejandro".

Drept rasplata, doamna Gaga a fost ultranominalizata la premiile MTV. "E originala, bai", zic unii. In afara de oamenii din spatele brandului, nimic nu este original. Nici macar muzica, aceasta fiind alcatuita dintr-o serie de cover-uri, precum celebra "Poker Face". Sau copii fidele dupa "Ace of Base", trupa celebra a anilor '90.

Referitor la doamna Bradea, dansa a scris o carte care a si castigat premul Uniunii Scriitorilor din Romania, pentru debut. Romanul celebru se numeste "Bagau" si debuteaza cu o fraza celebra "Sunt o doamna ce p...a mea". Pai, e o doamna sau se crede si ea Lady Gaga, care sustinea, acum ceva timp, ca lasa lumea sa ghicesca ce sex are. Ca pe scena a lasat sa se vada niste umflaturi in pantaloni. Si sa te tii controverse!

USR premiaza o carte plina de porcaieli, "oierisme" si laturi de mahala. Doamna Bradea spune, intr-un interviu, ca este o nonconformista si ca nu face altceva decat sa scrie. Probabil ca scrie cand se uita la "Acces Direct" sau la Maruta. Este infatisata intr-o poza, cu doi cercei in ureche, o tunsore de baietoi si o tigara-ntre buze.

"Sa socam lumea", si-au spus cele doua doamne. Una incearca prin muzica, cealalta prin scris. Se pare ca postmodernismul asa a fost inteles, ca un lucru ce trebuie sa depasesca orice intelegere umana. Sa ne afirmam prin obscenitate, prost gust si dans a la Florin Salam.

Se pare ca multora le plac socurile de proasta calitate. Eu vreau sa cred ca inca suntem normali si nu vrem sa avem de-a face cu "Bagau".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lady Gaga pitipoanca, #Ioana Bradea bagau, #Lady Gaga obscene , #MTV