Super-modelul Laetitia Casta a vrăjit publicul din România. Reacția fanilor: ”Aşa spectacol, mai rar!”

Luni, 04 Iulie 2022, ora 14:28
3309 citiri
Super-modelul Laetitia Casta a vrăjit publicul din România. Reacția fanilor: ”Aşa spectacol, mai rar!”

Modelul şi actriţa franceză Laetitia Casta (44 de ani) a fost prezentă, la Sibiu, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul unei conferinţe speciale FITS găzduite de profesorul şi teatrologul Octavian Saiu. Aceasta a fost a doua sa apariţie pe scena de la Sala Thalia, după prima reprezentaţia a spectacolului „Clara Haskil, Preludiu şi Fugă”, joi, 30 iunie.

În dialogul cu Octavian Saiu, la care publicul a avut acces gratuit, artista a povestit despre începuturile carierei sale de model şi despre reticenţa părinţilor de a-i permite să păşească în această lume strălucitoare. La 16 ani, Laetitia Casta apărea deja pe coperta a trei reviste şi astfel, povesteşte chiar ea, şi-a dat seama că poate deveni un personaj prin intermediul unei fotografii. Asta, în ciuda timidităţii pe care a încercat s-o învingă păşind pe scena de teatru: „Eu cred că timiditatea este o calitate, nu un defect. Când sunt pe scenă nu simt că sunt privită sau vulnerabilă, ci că eu îi privesc de pe scenă pe spectatori.”

Întrebată ce ştia despre Clara Haskil, rolul din spectacolul prezentat la FITS, artista a răspuns că nu avea nicio idee despre personajul pe care urma să-l joace: „A fost o mare descoperire. Nu ascultam muzică clasică, dar acum observ cum creează sensibilitate şi linişte interioară în rândul oamenilor (…) În spectacol am surprins fiecare personaj din viaţa Clarei. Regizorul şi cu mine am încercat să nu pară doar un simplu monolog, ci un film hollywoodian”.

Despre teatru, Laetitia Casta a spus că permite actorilor să redevină copii: „Acest copil interior trebuie sa fie hrănit, alintat, încurajat să vorbească. Când sunt pe scenă, trebuie să fiu un copil. Copiii sunt prinşi în lumea pe care o joacă, este ceva diferit de munca din fiecare zi. Teatrul este plăcerea jocului, plăcerea de a dărui”.

”Am venit special de la Braşov s-o văd pe Laetitia Casta. A fost modelul meu preferat, i-am urmărit cariera, şi pe cea de actriţă de film, dar nu am crezut că voi avea vreodată şansa s-o văd pe o scenă din România. Sunt foarte impresionat de talentul ei, este absolut fabuloasă. Felul în care a reuşit să întruchipeze atâtea personaje pe scenă, o singură femeie, atâtea vârste, atâtea personalităţi, m-a impresionat profund. Venisem să văd o femeie frumoasă, dar am descoperit o actriţă desăvârşită! Mulţumesc, FITS!”, a spus la finalul spectacolului Radu, 51 de ani, din Braşov.

”Nu ştiam de festival sau spectacol, am venit la Sibiu cu alte treburi, dar am avut ocazia să cumpăr bilet de la cineva care nu a mai putut ajunge şi nu regret nici o secundă. Am asistat la un regal de teatru, o femeie – frumoasă, absolut, dar acest aspect devine neimportant pe scenă - care are incredibilă forţă şi pasiune şi talentul nemărginit de a trece de la un personaj la altul fără nici o dificultate. Şi aş vrea să remarc şi pianista, care a fost foarte bună, de asemenea. Aşa spectacol, mai rar!”, a fost opinia Mirelei, 34 de ani, din Bucureşti.

Citeste si:
România a încheiat magistral Europeanul de canotaj: aur pentru barca feminină de 8+1, după un finiș electrizant
România a încheiat magistral Europeanul de canotaj: aur pentru barca feminină de 8+1, după un finiș electrizant
Echipajul feminin de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian...
Europeanul de gimnastică pentru junioare: Amalia Puflea și Sabrina Voinea, aur și bronz în finala la sol
Europeanul de gimnastică pentru junioare: Amalia Puflea și Sabrina Voinea, aur și bronz în finala la sol
Gimnasta junioară Amalia Puflea a obţinut, duminică, medalia de aur, iar Sabrina Voinea pe cea de bronz, în finală la sol, la Campionatul European de la Munchen. Tot duminică va avea loc şi...