Lance Armstrong ar putea pierde si medalia cucerita la Jocurile Olimpice

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 21:36
1942 citiri
Lance Armstrong ar putea pierde si medalia cucerita la Jocurile Olimpice

Comitetul Olimpic International este interesat de dosarul de dopaj al lui Lance Armstrong intocmit de USADA, CIO urmand sa decida daca este necesar sa fie pusa in discutie retragerea medaliei de bronz cucerite de rutierul american in proba de contracronometru de la JO din 2000.

"CIO a luat nota de raportul USADA si este in curs de a-l studia cu toata documentatia corespondenta. Este prematur in acest moment sa poata fi spus daca CIO va lua masuri. In cazul in care vom gasi probe ce justifica deschiderea unei proceduri disciplinare, vom actiona in consecinta", a anuntat serviciul de presa al forului olimpic.

Codul mondial antidoping prevede un termen de opt ani pentru prescrierea unor fapte de dopaj, dar USADA a trecut peste aceasta regula anulandu-i palmaresul lui Armstrong, pe baza amplorii sistemului de dopaj creat de rutierul american.

Tyler Hamilton, unul dintre fostii coechipieri ai lui Armstrong, care a recunoscut, in mai 2011, ca s-a dopat si a depus totodata marturie impotriva texanului, si-a pierdut medalia de aur cucerita in proba de contracronometru la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. CIO a modificat podiumul probei in aceasta vara, inainte de prescrierea faptelor.

Cazul Lance Armstrong: Detalii incredibile despre felul in care se dopa!

Agentia Americana Antidoping (USADA) a publicat, miercuri, pe site-ul sau, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat in cazul Lance Armstrong, care contine probe evidente si marturiile depuse de fosti coechipieri ai rutierului american, ce dovedesc ca americanul crease un sistem complex de dopaj.

Lance Armstrong a primit interdictie pe viata si a fost deposedat de toate rezultatele sportive obtinute din 1998 pana in prezent, intre care se numara si sapte victorii in Turul Frantei, a anuntat, la 24 august, Agentia Americana Antidoping. Anuntul a survenit la scurt timp dupa ce rutierul, retras din activitate in 2011, a declarat ca renunta la lupta judiciara cu USADA, care il acuza de dopaj de-a lungul carierei sale.

USADA l-a acuzat pe Armstrong ca a utilizat substante interzise, printre care EPO si steroizi, precum si transfuzii sanguine, incepand din 1996. Americanul s-a retras anul trecut din ciclismul profesionist, dar a continuat sa concureze in probele de triatlon.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Lance Armstrong dopaj, #Lance Armstrong titluri retrase, #Lance Armstrong medalie retrasa , #stiri Lance Armstrong
Comentarii
V
valencia
rank 1
i-auzi tzatzamare-balamuc,o sa-i retraga ciclistului american si med
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Au şi ăia vreun Măruţă?