Lance Armstrong primeste o lovitura teribila

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 14:58
5921 citiri
Lance Armstrong primeste o lovitura teribila

Fostul rutier american Lance Armstrong ar putea fi dat in judecata de catre statul american pentru prejudicii financiare si de imagine aduse serviciului Postal al SUA.

Potrivit Huffington Post, Departamentul de Justitie ar urma sa se alature unui fost coechipier al lui Armstrong intr-un proces intentat fostului ciclist acuzat de dopaj.

Echipa lui Lance Armstrong ar fi primit suma de 30.9 milioane de dolari pentru competitiile de ciclism intre anii 2002-2004, iar documentele care certifica acest aspect au fost obtinute de postul de televiziune cu profil sportiv ESPN in 2011.

Lance Armstrong a inaintat guvernului american o oferta prin care va plati 5 milioane de dolari si va garanta cooperarea sa in acest caz pentru ca acuzatiile, si ulterior un posibil proces, sa fie abandonate de Departamentul de Justitie.

Avocatii lui Armstrong s-au intalnit cu reprezentantii Departamentului de Justitie pentru a determina in ce masura pierderea de fonduri ar putea fi recuperata, insa cele doua parti nu au ajuns momentan la un consens.

Floyd Landis, un fost coechipier al lui Lance Armstrong, a decis sa il actioneze in instanta in 2010 pe fostul rutier. Lui Landis i-au fost retrase creditele pentru castigarea Turului Frantei in 2006 impreuna cu echipa US Postal Service. Potrivit Wall Street Journal, Floyd Landis isi acuza fostii coechipieri, printre care se numara si Lance Armstrong, de declaratii false.

Floyd Landis sustine ca atat Armstrong si colegii sai de echipa au acceptat sa primeasca sume de bani din partea guvernului american, chiar daca se dopau, fraudand astfel fonduri. Contractul dintre Posta americana si echipa lui Armstrong specifica clar ca institutia publica americana nu este de acord cu dopajul si cerea sa se ia "masuri imediate" impotriva celor care folosesc substante ilegale pentru imbunatatirea performantelor sportive.

Uniunea Ciclista Internationala a anuntat, in luna octombrie, ca i-a retras lui Lance Armstrong cele sapte titluri din Turul Frantei, dupa raportul (USADA) in care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

Lance Armstrong a luat o decizie surprinzatoare

Pe parcursul anului 2012 Lancer Armstrong a fost obligat de sponsori sau institutii ori fundatii pe care le reprezenta sa le inapoieze diverse sume de bani.

Lance Armstrong a recunoscut ca s-a dopat intr-un interviu acordat lui Oprah Winfrey

De asemenea, reprezentanti ai fostului ciclist american Lance Armstrong au incercat sa doneze, in 2004, suma de 250.000 de dolari catre Agentia Americana Antidoping (USADA), insa aceasta a fost refuzata, a anuntat directorul USADA, Travis Tygart.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Lance Armstrong despagubiri SUA, #Lance Armstrong dat judecata, #Lance Armstrong proces SUA, #Lance Armstrong dopaj, #Lance Armstrong Turul Frantei , #Turul Frantei