Lidl va reduce drastic oferta de carne. Va crește, în schimb, numărul produselor vegetariene: Nu există „nicio alternativă”

Marti, 07 Februarie 2023, ora 12:50
6308 citiri
Lidl va reduce drastic oferta de carne. Va crește, în schimb, numărul produselor vegetariene: Nu există „nicio alternativă”
Carne expusă la vânzare FOTO Pixabay

Managerul de achiziții al Lidl Germania, Christoph Graf, a declarat presei locale că retailerul va reduce drastic oferta de carne în următorii ani și că o va spori pe cea de produse "vegetariene".

Acesta a explicat pentru Lebensmittelzeitung, la sfârșitul „Săptămânii verzi” care a avut loc sâmbătă, 4 februarie, că nevoia de protecție a climei va duce la o schimbare a ofertei în magazinele Lidl.

El a mai spus că nu există „nicio alternativă”, deoarece nu există o a doua planetă și că trebuie să învățăm să mâncăm într-un mod care să țină cont de limitele planetei. În viziunea sa, lumea poate susține doar 10 miliarde de oameni, iar asta dacă se reduce consumul de carne, scrie economica.net.

El a spus că speră că planul va îmbunătăți imaginea Lidl pe piață, în special în rândul tinerilor. El a adăugat că nu crede că este nevoie ca Lidl să îi educe pe consumatori. „Cred că generația tânără este mulțumită când abordăm acest subiect.”

Acesta a adăugat că este vorba de a motiva oamenii să mănânce alte produse decât carnea. Ca urmare, Lidl va organiza mai multe săptămâni tematice pentru a promova produsele fără carne.

Lidl dorește să se diferențieze de concurenții săi, ceea ce, potrivit lui Graf, nu înseamnă creșterea vânzărilor pe termen scurt, ci mai degrabă crearea unui brand foarte apreciat pe piață.

„Fiind un lanț de discount, clienții sensibili la preț constituie în mod tradițional nucleul clientelei.”

Pentru că modul în care mâncăm are un impact enorm asupra sănătății noastre și asupra mediului, grupul Lidl a adoptat la nivel global un pachet de măsuri menite să susțină o alimentație echilibrată în rândul consumatorilor.

În concordanță cu strategia sa de sustenabilitate și cu politica de achiziții responsabile, retailerul își propune să vină în sprijinul clienților care adoptă acest stil alimentar cu o serie de produse mai sănătoase și sustenabile în viitor, anunța filiala Lidl locală, în urmă cu câteva zile.

Citește și:
Gigi Becali e nemulțumit de oferta de 20 de milioane de euro: ”Bine, dacă îl vreți, ăsta-i prețul”
Gigi Becali e nemulțumit de oferta de 20 de milioane de euro: ”Bine, dacă îl vreți, ăsta-i prețul”
Gigi Becali, patronul FCSB, este recunoscut pentru abilitatea sa în afaceri, reușind de-a lungul timpului să dea o serie întreagă de tunuri imobiliare. El are la momentul actual o ofertă...
Ce ambasadă vrea palatul lui Gigi Becali. Patronul FCSB a cerut 25 de milioane de euro
Ce ambasadă vrea palatul lui Gigi Becali. Patronul FCSB a cerut 25 de milioane de euro
Gigi Becali are o ofertă generoasă pentru palatul său din Aleea Alexandru, situat aproape de Piața Victoriei. El a recunoscut ceea ce dezvăluise Dumitru Dragomir și anume că are o ofertă...
#lant magazine, #carne, #oferta, #reducere, #Lidl, #produse vegetariene , #stiri sociale