ROG Flow X16 (GV601): performanță de gaming într-un format flexibil

Advertorial
Joi, 11 August 2022, ora 13:00
6208 citiri
ROG Flow X16 (GV601): performanță de gaming într-un format flexibil

Republic of Gamers (ROG) este un nume asociat încă de la început cu performanța, iar ROG Flow X16 (GV601) este caracterizat ca cel mai subțire și ușor laptop de gaming cu ecran convertibil de 16 inch, un model capabil să ofere performanță incredibilă într-un șasiu de doar 19.4 mm grosime și care vine însoțit de un afișaj unic Nebula HDR Display, un panou mini LED cu o luminozitate maximă orbitoare de 1100 de niți și care oferă un contrast puternic datorită celor 512 zone de atenuare locală.

Prin utilizarea balamalei care permite deschiderea completă la 360 de grade, ROG Flow X16 (GV601) devine un laptop flexibil care se poate adapta oricărei situații, putând fi utilizat în mod laptop, cort, tabletă sau stand, în funcție de necesități, fără a compromite performanța la cel mai înalt nivel, prin utilizarea celor mai noi și rapide componente.

Un laptop care valorează mai mult decât suma componentelor sale

Specificațiile tehnice sunt deseori monotone, însă credem că este necesar să le detaliem în cazul laptopului ROG Flow X16 (GV601) deoarece scot la iveală gradul de precizie și ingeniozitate de care a fost nevoie pentru a putea combina componente de ultimă generație, precum un procesor AMD Ryzen 9 6900HS cu 8 nuclee și 16 fire de execuție tactate la 4.9 GHz și placa video cu trasare a razelor de lumină NVIDIA GeForce RTX 3070Ti dotată cu comutator MUX și un TDP maxim total de 125 Watti prin folosirea tehnologiei adaptive Dynamic Boost într-o carcasă de doar 2.1 kg și care măsoară 19.4 mm grosime.

Componentele principale trebuie potrivite cu specificații de top și pentru celelalte componente, așa că ASUS a folosit cele mai rapide memorii DDR5 care rulează la o frecvență de 4800 MHz, putând fi configurate până la 64 GB, plus unități de stocare rapide PCI-E 4.0 până la 2 TB capacitate, fiind disponibil și un al doilea slot M.2 cea poate fi configurat ulterior cu încă o unitate rapidă NVMe.

Răcire silențioasă fără compromisuri: ROG Intelligent Cooling

Singura soluție posibilă pentru răcirea acestor componente a fost reproiectarea de la zero a sistemului de răcire ROG Intelligent Cooling, rezultatul fiind introducerea unui al treilea ventilator în configurație Frost Force, cuplat cu un radiator Pulsar cu 330 de lamele din cupru și o grosime remarcabilă de doar 0.1 mm.

Utilizarea celui de-ai treilea ventilator a permis reducerea temperaturii GPU-ului cu nu mai puțin de 7 grade. Simultan, temperatura CPU-ului a fost scăzută cu 10 grade datorită folosirii unui compus termic din metal lichid Thermal Grizzly.

O serie de filtre speciale pentru praf au fost poziționate în proximitatea gurilor de admisie cu scopul de a menține curate componentele sistemului de răcire, în principal fiind vizate ventilatoarele Arc Flow cu 84 de lamele curbate de doar 0.2 mm grosime spre vârf care sunt capabile de a opera cu 0dB Ambient Cooling, un mod de răcire complet silențios activat atunci când pe laptop rulează aplicații care nu necesită putere de procesare mare.

Nebula HDR Display: noul standard de afișare a culorilor

Partea care iese cel mai mult în evidență când folosești laptopul este, cu siguranță, ecranul Nebula HDR Display cu diagonală de 16 inch, margini înguste și raport de aspect 16:10 care aduce mai mult spațiu de lucru pe verticală. Tehnologie AMLED, folosită în premieră, oferă panoului mini LED cu rezoluție QHD timp de răspuns rapid de 3 ms și rată de împrospătare a imaginii la 165 Hz o luminozitate maximă neauzită pentru un laptop de 1100 niți care, combinată cu cele 512 zone de atenuare locală, permite atingerea unui contrast fantastic de 100.000:1 căpătând, în acest fel, certificările VESA DisplayHDR 1000 și Dolby Vision simultan.

Acuratețea culorilor este și ea la înălțime, Nebula HDR Display acoperind perfect volumul de culoare DCI-P3, standardul folosit și la Hollywood, fiecare panoul fiind calibrat PANTONE din fabrică. Iar pentru că este vorba despre un laptop cu ecran convertibil, acesta poate fi controlat prin simpla atingere, în mod intuitiv, fiind protejat în acest sens împotriva zgârieturilor de un strat durabil Gorilla Glass 3.

Noul ROG Flow X16 (GV601) este disponibil direct din eShop ROG România.

Îți mai aducem la cunoștință desfășurarea în această perioadă a campaniei Părerea ta contează.

Pentru a participa, este nevoie să publici o recenzie de minim 200 de caractere de utilizare a noului tău laptop ASUS pe una dintre platformele participante în această campanie și vei primi în mod gratuit extinderea garanției produsului tău cu un an.

Citește și:
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Cine sunt politicienii pedofili ai României. Un proiect de lege nu le mai permite abuzatorilor de minori să candideze
Un proiect de lege care modifică modalitatea în care sunt aleși primarii și parlamentarii a fost depus în Parlament. Inițiatiatorii susțin că în România legea le permite prădătorilor...
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primul tren cu cărbune pentru încălzirea Timișoarei a ajuns la destinație. Primarul Fritz: ”Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi” VIDEO
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că vineri, 7 octombrie, a ajuns în gara închiriată din Motru primul tren cu cărbune. ”Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune...