Vrei să-ți schimbi laptopul? 3 criterii de care să ții cont

Advertorial
Vineri, 11 Februarie 2022, ora 18:08
5309 citiri
Vrei să-ți schimbi laptopul? 3 criterii de care să ții cont
Laptop FOTO: Shutterstock.com

Laptopul se numără printre cele mai versatile și compacte device-uri pentru lucrul la birou și de acasă, astfel că alegerea modelului potrivit pentru activitatea ta zilnică reprezintă o reală provocare. Iată câteva criterii de care să ții cont atunci când vrei să-ți schimbi laptopul cu unul mai nou și mai performant:

Specificațiile tehnice ale laptopului

Verifică specificațiile tehnice pentru principalele componente al laptopului: procesor, memorie RAM, unități de stocare și placă video. În funcție de operațiunile pe care le realizezi, optează pentru laptopuri economice, modele mainstream sau laptopuri premium cu procesoare de top.

Dacă lucrezi pentru editare office sau ai nevoie de laptop doar pentru vizionarea de filme și seriale, este în regulă să alegi un model mai simplu. Dacă însă vrei un laptop business sau gaming, trebuie să te orientezi spre game mai complexe. Cele mai puternice laptopuri sunt cele pentru modelare 3D și editare video, platforme de gaming complexe și stații de lucru pentru dispozitive multimedia.

Ecranul laptopului

Pentru că vei petrece multe ore pe zi cu ochii în display-ul laptop-ului, este important să alegi un model cu ecran potrivit. Ține seama de diagonala ecranului, de rezoluție și de caracteristicile suprafeței de redare a imaginii.

Cele mai multe laptopuri au o diagonală a ecranului de 10-14 inchi, iar cele mai populare sunt de 13,30 inchi, 15,60 inchi și și 17,30 inchi. Reține că ecranele de 12,50-14 inchi reprezintă un optim de confort vizual și portabilitate.

Rezoluția reprezintă numărul de pixeli și este în directă legătură cu claritatea imaginii de pe ecranul laptopului. Ai de ales între rezoluția obișnuită, HD Ready, de 1366x768 pixeli, cea Full HD de 1920×1080p și laptopurile performante de până la 3840x2160 (4K), care vin însă cu un consum mai mare de energie și un ritm mai rapid de consum al bateriei.

Suprafața ecranului este și ea importantă: dacă vrei un laptop pentru browsing, muzică sau filme alege o suprafață lucioasă, pentru că vezi mai intens culorile, dar trebuie să ai grijă la reflecția luminii, să nu-l folosești în camere cu multă lumină naturală. În astfel de situații optează pentru laptopuri cu suprafață mată.

Prețul laptopului

Un criteriu foarte important atunci când vrei să-ți schimbi laptopul este prețul, care trebuie să fie în concordanță cu performanțele modelului ales și să se încadreze în bugetul de care dispui.

Ai laptopuri din gama economică, de la 600 la 1800 de lei, modele mainstream de până la 3000 de lei și oferte premium care pot să ajungă până la 5000 de lei. Peste 5000 de lei găsești laptopuri cu funcționalități deosebite, cu un înalt grad de portabilitate, procesoare rapide și grafică superioară.

Nu apela la compromisuri din cauza restricțiilor de buget. Alege ceea ce ai nevoie pentru schimbarea laptopului vechi cu un model nou, care să corespundă configurației adecvate pentru activitatea ta profesională și pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut.

O soluție inteligentă este plata eșalonată, mai ales că beneficiezi de excelente condiții de obținere CardAvantaj, ca să achiți în rate cu 0% dobândă laptopurile achiziționate din rețeaua magazinelor partenere. Obții acest card de credit fără să plătești taxă de emitere și ai bonus din valoarea fiecărei tranzacții pe care o realizezi cu cardul, fie că este o tranzacție comercială sau o retragere de numerar de la ATM.

Ia în considerare recomandările prezentate, atât specificațiile tehnice, cât și modalitățile de plată. Alege soluția optimă, pentru că laptopul reprezintă o investiție importantă, pe care trebuie s-o abordezi pragmatic și realist.

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#laptop, #cumparare laptop , #laptop