Fosta gimnastă Larisa Iordache a luat prima medalie ca antrenoare: "Când mă uit la ea, mă văd pe mine mică” FOTO

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 15:24
2393 citiri
Fosta gimnastă Larisa Iordache a luat prima medalie ca antrenoare: "Când mă uit la ea, mă văd pe mine mică” FOTO
Larisa Iordache

Fosta gimnastă Larisa Iordache, retrasă din activitate în luna decembrie a anului trecut, a obţinut prima medalie în calitate de antrenoare, eleva sa de doar 9 ani, Anastasia Stancu, câştigând titlul la individual compus la Campionatele Naţionale rezervate junioarelor II şi III de la Ploieşti, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

"Când mă uit la ea, mă văd pe mine mică. Categoric are calităţi şi talent nativ. Este foarte serioasă, munceşte extrem de mult la antrenamente şi îi place ceea ce face. Am avut emoţii, e normal, pentru că îţi doreşti ca gimnasta pe care o pregăteşti să facă foarte bine exerciţile", a afirmat Larisa Iordache, antrenoare în cadrul CS Dinamo Bucureşti alături de foştii săi tehnicieni Lăcrămioara şi Cristian Moldovan.

După o carieră de 21 de ani ca sportivă, Larisa Iordache recunoaşte că încă se obişnuieşte cu noua ipostază în care se află, ea începând să antreneze din luna ianuarie a a acestui an.

"Am început să accept. Când intram în sala de gimnastică, mie îmi plăcea să fiu în centrul atenţiei, acum trebuie să stau un pic de o parte, pentru că sportivul pe care îl antrenăm este în atenţie. E mai greu, pentru că sunt la început, abia m-am retras, dar cred că mă voi obişnui şi trebuie să accept această situaţie. La urma urmelor există un final în orice pentru a avea un nou început şi cred că mă descurc cât de cât, cred că e OK", a precizat Iordache.

Lăcrămioara Moldovan s-a arătat bucuroasă de faptul că fosta sa elevă s-a alăturat staff-ului tehnic al clubului Dinamo: "E foarte frumos să o avem pe Larisa alături de noi. Ştie exact ce să facă. La concurs a fost lângă Anastasia, a încurajat-o. Şi-a adus aminte de emoţiile pe care ea le avea în competiţii şi a ştiut exact ce să îi spună.

Medaliată cu aur la individual compus la Naţionalele de la Ploieşti, Anastasia Stancu a afirmat că visul său este să participe la Jocurile Olimpice.

"La primul meu concurs a fost foarte bine, credeam că va fi mai rău, dar m-am descurcat. Sunt bună la paralele. Vreau să ajung la Olimpiadă cum a făcut şi Larisa. Ea este modelul meu", a spus Anastasia Stancu.

La Campionatele Naţionale pe echipe şi individual rezervate junioarelor II şi III, desfăşurate la Ploieşti, au participat 150 de sportive cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani de la 12 cluburi din ţară: LPS Cetate Deva, CS Petrolul Ploieşti, CSS 1 Timişoara, SCM Bacău, CS Farul Constanţa, CSS Bârlad, CSM Arad, CSM Oneşti, CS Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti, CSS Focşani şi CSS Viitorul Cluj.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Larisa Iordache, #medalie, #gimnastica, #antrenoare , #stiri din sport