Adevărul despre accidentarea Larisei Iordache! Clubul gimnastei a prezentat toate dovezile

Marti, 03 August 2021, ora 13:26
6525 citiri
Adevărul despre accidentarea Larisei Iordache! Clubul gimnastei a prezentat toate dovezile
Larisa Iordache. FOTO: Facebook / Larisa Iordache

CS Dinamo Bucureşti, clubul la care este legitimată gimnasta Larisa Iordache, a transmis printr-un mesaj cu acordul sportivei, detalii despre diagnosticul acesteia la JO de la Tokyo, după accidentarea din calificări, care a dus până la urmă, marţi, la retragerea acesteia din finala la bârnă.

Într-o postare intitulată ”Adevărul despre glezna Larisei”, Dinamo Bucureşti prezintă documente şi date medicale, care relevă o afecţiune mai serioasă decât anunţase anterior tot clubul - entorsă metatarsiană piciorul stâng.

”Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigaţiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng”, anunţă clubul dinamovist, care citează apoi termeni medicali de dicţionar.

”Osteoartrita este o afecţiune în care cartilajul protector al suprafeţelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita, denumită şi boala articulară degenerativă sau osteoartroză, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită şi este principala cauză a durerii şi invalidităţii în rândul persoanelor mai în vârstă”.

”Nu putem să cerem mai mult decât e posibil! Suntem lângă tine, Larisa!”, a mai transmis Dinamo.

Larisa Iordache, notată cu 14.133 în calificări, a fost nevoită să facă pauză câteva zile, după ce s-a accidentat la aterizarea de la sărituri. A anunţat ulterior că va concura în finală, însă marţi a fost nevoită să renunţe din cauza durerilor şi a transmis într-un mesaj că durerile au fost peste limita sa de suportabilitate.

Medaliile în finala la bârnă au revenit, în ordine, sportivelor Chenchen Guan (China, 14.633), Xijing Tang (China, 14.233) şi Simone Biles (SUA, 14.000).

Larisa Iordache a fost singura reprezentantă a României într-o finală individuală, după ce Marian Drăgulescu a ratat calificarea la sărituri, iar Maria Holbură nu a trecut de calificări în nicio probă.

De asemenea, România nu a mai aliniat echipă feminină de la JO din 2012, când a cucerit bronzul.

Fișa medicală Larisa Iordache. FOTO: Facebook / Dinamo