Americanca Simone Biles s-a retras din 5 finale la Jocurile Olimpice, dar ar putea să concureze împotriva Larisei Iordache la bârnă

Duminica, 01 August 2021, ora 09:03
6146 citiri
Americanca Simone Biles s-a retras din 5 finale la Jocurile Olimpice, dar ar putea să concureze împotriva Larisei Iordache la bârnă
Simone Bailes FOTO: Facebook / Simone Bailes

Forul naţional de gimnastică din SUA (USA Gymnastics) a anunţat, duminică, retragerea sportivei Simone Biles şi din finala la sol, după ce aceasta a renunţat la cea pe echipe, individual-compus, sărituri şi paralele, invocând probleme legate de sănătatea mentală. Biles ”se mai gândeşte” la finala de la bârnă, programată marţi.

Duminică sunt programate finalele feminine la sărituri şi paralele, iar Biles a decis, sâmbătă, să se retragă şi de pe aceste liste de start.

Anterior, ea a părăsit finala pe echipe, chiar după sărituri, şi s-a retras şi din cea la individual-compus. Conform anunţului USA Gymnastics, o decizie privind participarea în finala de la bârnă, din 3 august, va fi anunţată în timp util.

Gimnasta în vârstă de 24 de ani a invocat probleme legate de sănătatea mentală.

Simone Biles este singura gimnastă de la JO de la Tokyo, care a obţinut calificarea în toate cele şase finale ale competiţiei. În 2016, Biles a câştigat patru medalii olimpice de aur.

În finala de la bârnă este calificată şi Larisa Iordache.

#Larisa Iordache, #Simone Biles, #gimnastica, #tokyo , #Stiri Larisa Iordache