Larry King, autorul celor mai tari show-uri TV. I-a avut in studio pe Yasser Arafat, Mihail Gorbaciov, Frank Sinatra sau Snoop Dogg

Sambata, 23 Ianuarie 2021, ora 19:11
3379 citiri
Larry King, autorul celor mai tari show-uri TV. I-a avut in studio pe Yasser Arafat, Mihail Gorbaciov, Frank Sinatra sau Snoop Dogg
Larry King / Foto: Hepta

Cunoscutul jurnalist american de televiziune Larry King, care a realizat mii de interviuri cu lideri, politicieni si artisti pentru CNN si alte posturi de televiziune, a murit la varsta de 87 de ani, a anuntat sambata CNN, citand o sursa apropiata familiei, potrivit Reuters.

King fusese spitalizat in Los Angeles, diagnosticat cu COVID-19, potrivit mai multor relatari de presa. A decedat la Cedars Sinai Medical Center, potrivit anuntului publicat pe Twitter de Ora Media, compania de productie fondata de King.

"Timp de 63 de ani, pe platforme precum radioul, televiziunea si media digitala, miile de interviuri, premii si succesul global ale lui Larry raman marturie a talentului sau unic si statornic ca realizator", se mai spune in mesaj.

S-a confruntat cu numeroase probleme de sanatate in ultimii ani, inclusiv un infarct aproape fatal in 2019, si suferea de diabet.

A moderat timp de 25 de ani emisiunea "Larry King Live"

Emisiunea "Larry King Live", difuzata de CNN in perioada 1985-2010, cadrul careia King a intervievat lideri mondiali, artisti si alte celebritati, a fost urmarita de milioane de telespectatori. Aplecat asupra pupitrului de prezentator, cu manecile suflecate si purtand ochelari de vedere, King a transformat emisiunea pe care o realiza intr-una dintre cele mai urmarite de pe CNN, combinand interviurile, discutiile politice, dezbaterile pe teme de actualitate si telefoane de la telespectatori.

Celebrul Larry King, acuzat ca a cerut 225.000 de dolari pentru un interviu cu un fost premier prorus al Ucrainei

Chiar si in perioada sa de glorie, criticii l-au acuzat ca nu se documenteaza riguros inaintea interviurilor si ca pune invitatilor intrebari lejere, care ofera prilejul unor raspunsuri necontestate, prin care invitatii isi promoveaza propria imagine. Jurnalistul a raspuns ca nu se concentreaza prea mult pe documentare intrucat doreste sa afle odata cu privitorii. In plus, King a spus ca niciodata nu a dorit sa fie perceput ca un jurnalist.

"Datoria mea, asa cum o vad eu, este de a fi un intermediar", a declarat King pentru publicatia Hartford Courant in 2007. "Pun cele mai bune intrebari de care sunt in stare. Ascult raspunsurile. Incerc sa urmaresc subiectul. Si sper ca publicul este cel care va trage concluziile. Nu sunt aici ca sa trag o concluzie. Nu sunt gazda unei talk-show improvizat... Asa ca ceea ce incerc sa fac este sa prezint pe cineva in cea mai buna lumina posibila".

Le-a luat interviu presedintilor SUA

De-a lungul timpului, King a intervievat presedinti ai Statelor Unite incepand cu Gerald Ford, lideri internationali precum liderul palestinian Yasser Arafat, prim-ministrul Israelului Ithak Rabin, premierul britanic Tony Blair si presedintele sovietic Mihail Gorbaciov, precum si celebritati din lumea divertismentului de la Bob Hope la Snoop Dogg.

King nu a ascuns niciodata ca este de moda veche si ii placea sa aminteasca de celebritati precum Frank Sinatra sau Athur Godfrey. In 2006, a recunoscut in fata unui invitat ca nu a cautat niciodata pe internet spunand: "Cum faci? Apesi un fel de butonase?"

Cu toate acestea, pana in 2012 King era si el prezent pe internet, emisiunea sa "Larry King Now" fiind difuzata de Ora TV, iar ulterior pe serviciile de streaming Hulu. Era de asemenea o prezenta frecventa pe Twitter, unde isi promova interviurile si impartasea diverse opinii.

King era deja un realizator cunoscut de radio cand a facut prima transmisiune televizata pentru CNN din Washington, pe 3 iunie 1985, la cinci ani dupa ce Ted Turner infiintase postul.

Show-ul CNN cu cele mai mari cifre de audienta

"Larry King Live" va deveni show-ul CNN cu cele mai mari cifre de audienta. A plecat de la CNN dupa 25 de ani, in 2010, cand emisiunea incepuse sa-si piarda din public, dar a continuat cu un show pentru Ora TV.

"Stiu multe persoane care spun ca sunt experti in 6 sau 12 lucruri, dar Larry pare sa fie expert in toate", a declarat Don Hewitt, realizatorul emisiunii "60 Minutes" pentru Hollywood Reporter. "Nu e niciodata conflictual, un lucru foarte important. Intr-o perioada cand atat de multa lume este nefericita, el pare sa fie printre cei fericiti".

Pe numele sau real Lawrence Harvey Zeiger, realizatorul s-a nascut pe 19 noiembrie 1933, in cartierul Brooklyn din New York. A marturisit ca la varsta de cinci ani stia deja ca vrea sa lucreze la radio, iar in 1957 s-a mutat in Miami, dupa ce i se spusese ca aici exista o perspectiva infloritoare pentru o cariera in radio.

A fost casatorit de opt ori cu sapte femei, cel mai recent cu cantareata Shawn Southwick, cu 26 de ani mai tanara. A fost tatal a cinci copii, doi dintre acestia au murit in 2020.

Reactia lui Putin dupa moartea lui Larry King. Interviul care a devenit celebru pretutindeni

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Larry King, #interviuri Larry King, #Larry King a murit , #Stiri Larry King