UDMR: Borbely este victima unei campanii de denigrare cu substrat politic

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 15:44
2258 citiri
UDMR: Borbely este victima unei campanii de denigrare cu substrat politic

Consiliul Permanent al UDMR are incredere deplina in nevinovatia lui Laszlo Borbely, iar procedura penala declansata impotriva sa "face parte dintr-o campanie de denigrare cu substrat politic".

Intr-un comunicat remis miercuri presei, conducerea UDMR isi exprima convingerea ca scopul acestei campanii este "indepartarea de pe scena politica a unuia dintre liderii Uniunii, unul dintre cei mai eficienti ministri ai Guvernului Romaniei".

"Consiliul Permanent al Uniunii isi exprima, astfel, protestul fata de faptul ca persoana anchetata nu a fost informata pe cale oficiala despre demersul justitiei, ci din surse mass-media, aceasta reprezentand o incalcare grava a drepturilor fundamentale ale omului si a protejarii prezumtiei de nevinovatie", se mai arata in comunicatul citat.

Conducrea UDMR apreciaza ca Laszlo Borbely a fost un ministru "de exceptie" si subliniaza faptul ca Uniunea se bazeaza in continuare pe activitatea sa, "increderea fata de persoana domniei sale fiind in continuare de neclintit".

"Prin demisia sa, Borbely Laszlo a demonstrat tuturor ca este un om cu un caracter deosebit de puternic, care nu tine cu orice pret la functia sa, nedorind in niciun fel obstructionarea actvitatii justitiei. Avem incredere ca acest caz va fi elucidat in cel mai scurt timp, demonstrandu-se totodata ca acuzatiile aduse sunt totalmente nefondate si false", se arata comunicatul citat.

In opinia coducerii UDMR este important ca institutiile abilitate sa finalizeze cat mai rapid dosarele politicienilor, pentru a le afecta cat mai putin imaginea publica.

"Cazul fostului ministru al Informatiei, Nagy Zsolt, demonstreaza de asemenea faptul ca prelungirea timp de cativa ani a finalitatii situatiilor de acest gen, au drept consecinta distrugerea de cariere politice si vieti omenesti", se mai arata in incheierea comunicatului UDMR.

Laszlo Borbely a demisionat saptamana trecuta de la conducerea Ministerului Mediului ca urmare a deciziei procurorilor anticoruptie de incepere a urmaririi penale sub acuzatia de fals in declaratii si trafic de influenta. Dupa un scurt interimat detinut de premierul Ungureanu, sefia ministerului a fost preluata, miercuri, de deputatul UDMR Attila Korodi.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...