Borbely nu poate fi urmarit penal - Opozitia a lipsit din Parlament

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 14:42
2893 citiri
Borbely nu poate fi urmarit penal - Opozitia a lipsit din Parlament

Sedinta in care trebuia votata ridicarea imunitatii fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a fost suspendata din lipsa de cvorum, a anuntat, marti, dupa-amiaza, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Votul privind ridicarea imunitatii lui Laszlo Borbely nu a putut fi tinut in contextul in care au fost prezenti doar 134 de deputati, desi anterior fusesera anuntati 164 de deputati.

"Nu s-au strans destule persoane (...) Ieri (luni - n. red.) declarau (liderii Opozitiei - n. red.) ca voteaza temele de interes national, astazi (marti - n. red.) au chiulit", a declarat Roberta Anastase.

Informatia a fost confirmata si de liderul grupului deputatilor PSD, Mircea Dusa, potrivit caruia sedinta in care se va decide ridicarea imunitatii fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely va fi reluata.

Laszlo Borbely, despre demisie, dosarul de la DNA si Rosia Montana

Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat pentru Ziare.com ca Opozitia a lipsit in totalitate: "Dansii au declarat ca vin la legile care sunt pe MCV, apoi n-a venit niciunul. Le-am cerut-o si a venit raspunsul de la liderul de grup, ca nu vin azi, vin peste doua saptamani".

Intrebat daca sedinta poate fi reluata in cursul zilei de marti, deputatul PDL, Gelu Visan, a explicat ar contraveni programului Parlamentului: "Am iesit din sala de plen. Nu stiu daca este in acest moment cvorum, daca nu a fost cvorum o data nu are cum sa se reia sedinta. Nu-mi amintesc sa fi existat asa ceva. Putem sa avem o alta sedinta in perioada urmatoare. Ne referim la programul Parlamentului si o alta sedinta astazi (marti - n. red.) contravine".

Deputatii din Comisia Juridica au dat, in urma cu doua saptamani, un aviz favorabil pentru inceperea procedurilor de urmarire penala impotriva lui Laszlo Borbely. Dintre cele zece voturi exprimate, sapte au fost "pentru" si trei "impotriva". Fostul ministru al Mediului este cercetat pentru trafic de influenta.

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului de urmarire penale fata de Laszlo Borbely, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Pe 5 aprilie, Laszlo Borbely a demisionat din functia de ministru al Mediului, iar interimatul a fost asigurat de premierul Ungureanu, pentru ca, ulterior, ministerul sa fie condus de Attila Korodi.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...