DNA vrea inceperea urmaririi pentru Laszlo Borbely - cere ridicarea imunitatii (Video)

Joi, 05 Februarie 2015, ora 16:02
3826 citiri
DNA vrea inceperea urmaririi pentru Laszlo Borbely - cere ridicarea imunitatii (Video)

Procurorii DNA au cerut, joi, aviz pentru inceperea urmarii penale a deputatului Laszlo Borbely.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, in legatura cu savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.

Procurorii vor ca deputatii sa incuviinteze ridicarea imunitatii sale.

DNA redeschide ancheta in dosarul in care Laszlo Borbely e acuzat ca a luat mita

DNA mai transmite ca, pe 11 septembrie 2012, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea procurorilor de incuviintare a urmaririi penale, astfel ca fata de fostul ministru al Mediului s-a dispus solutia de netrimitere in judecata.

Ulterior, au aparut noi elemente ce au conturat suspiciunea savarsirii unei alte infractiuni de trafic de influenta de catre deputatul UDMR, in perioada exercitarii functiei de ministru Mediului. Prin urmare, procurorii DNA Oradea au dispus, pe 5 ianuarie, revocarea solutiei de neincepere a urmaririi penale, iar ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale, se mai arata in comunicat.

Dosarul de coruptie al lui Laszlo Borbely, redeschis: DNA cere iar urmarirea penala

Laszlo Borbely este acuzat ca, in anul 2011, ar fi primit foloase necuvenite in valoare de peste 192.000 de lei, dar si o suma de 50.000 de euro, pentru a interveni in favoarea celor de la care a primit foloasele si banii.

Totodata, DNA mai arata ca, in acest dosar, au fost trimise in judecata trei persoane, in legatura cu infractiuni de coruptie, pe 17 ianuarie - Ioan Ciocan si Anton-Petru Molnar, administratori de firme, pentru trafic de influenta, si Szabolcs Szepessy, consilier personal al ministrului Mediului, acuzat de complicitate la trafic de influenta si la cumparare de influenta.

In cazul celor trei, dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Pe 5 ianuarie, procurorii DNA au informat ICCJ ca au revocat solutia de neincepere a urmarii penale in cazul lui Laszlo Borbely, dupa ce consilierul sau personal fusese trimis in judecata, reluand astfel cercetarile. Ulterior, pe 12 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat cererea DNA Oradea privind reinceperea urmaririi penale a deputatului UDMR.

F.N.

Citeste si:
Ludovic Orban susține că "există o mână nevăzută a serviciilor secrete" în partide: "E foarte greu să găsești probe concrete ale implicării"
Ludovic Orban susține că "există o mână nevăzută a serviciilor secrete" în partide: "E foarte greu să găsești probe concrete ale implicării"
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că cei care se află la conducerea partidului „nu mai au nicio legătură cu tradiția istorică” a...
Klaus Iohannis, mesaj la aniversarea PNL: "Timpul luptelor politice interne a trecut" VIDEO
Klaus Iohannis, mesaj la aniversarea PNL: "Timpul luptelor politice interne a trecut" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, 24 mai, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că „timpul luptelor politice interne a trecut”, și a vorbit despre planurile electorale aferente...