Laszlo Borbely, mai curat ca Maica Tereza. Inocenta bubuie in Emil Boc (Opinii)

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 20:25
2515 citiri
Laszlo Borbely, mai curat ca Maica Tereza. Inocenta bubuie in Emil Boc (Opinii)

Daca cineva mai poate crede ca, in Romania, circul iscat de presupusele infractiuni ale lui Laszlo Borbely se vor finaliza cu o decizie judecatoreasca, menita sa-l pedepseasca pe ministrul ungur al mediului, nu are decat sa se alature Andreei Pora si lui Ion Cristoiu in "clubul oamenilor rabdatori, care, dupa 7 ani de modernizare continua a statului, inca mai spera".

In timp ce Emil Boc se afla pe pilot automat, langa Turcescu si Cristoiu decretand a mia oara ca "statul nu mai poate", Kelemen Hunor pregatea o intalnire de urgenta cu membrii de frunte ai UDMR (era sa spun partid, dar am aflat de curand de la domul Lazaroiu ca, de fapt, UDMR este o uniune culturala fara statut politic).

Mult prea entuziasmat de reusita reformelor si extrem de ingandurat de ideea ca maghairii ar putea sa paraseasca Palatul Victoria, domnul prim-ministru a trimis bezele catre un acuzat DNA. Nu cumva sa zdruncine si mai mult caramizile de huma pe care se sprijina firav actuala coalitie de guvernare.

Ca nu crede in vinovatia lui Laszlo Borbely, ca-i un om de marca a carui demnitate si onoare nu trebuie pusa la indoiala. Cam acesta a fost raspunsul lui Emil Boc legat de subalternul sau. Adevarat, nici eu nu credeam ca vecinu' Matei poate scoate mai mult de doua cuvinte fara sa lase umil capul in jos si sa ma flateze cu "draga prietene". Pana mi-a furat betoniera, toporul, sapa si vreo doua galeti de plastic primite in campanie de la PDL.

Revenind la subiect, Emil Boc parca vorbea despre Maica Tereza, nicidecum de un ministru al Cabinetului condus de el, a carui soacra tocmai ce fusese chemata sa dea o semnatura la DNA, despre un apartament spoit pe banii unui anume Ciocan, de la PSD. Cert este ca, la auzul rostirii denumirii PSD, Andreei Pora, aflata aseara in studiou la emisiunea lui Turcescu, i-au cam sticlit ochii de furie. Pana la urma, nu cumva Ciocan asta e singurul vinovat in toata afacerea asta?

Putem da crezare atunci spuselor lui Lakatos Peter, care-l acuza pe Traian Basescu de implicare in acest dosar instrumentat de DNA Bihor, prin prisma faptului ca atunci cand este implicat un nume de pesedist chiar merita sacrificat un partener de guvernare. Un partener care ti-a cam taiat macaroana cu regionalizarea si umbla cu sorcova pe la Opozitie speriat ca in sondaje se afla sub 4 la suta. Un 4 la suta emanat de IRSS, condus de Dan Andronic, in care surprinzator ungurii n-ar mai intra in Parlament dar invizibilul UNPR ar avea un incredibil procentaj de 7 la suta in intentia de vot.

Acestea sunt doar supozitii, dar ceea ce ne intereseaza sunt faptele reale. Surpriza care ne-a lovit in fata, atunci cand Emil Boc a reactionat la fel de senin in cazul Botis, spunand despre acesta ca este un om de onoare desi nea Ioan facea giumbuslucuri de primvara cu bani europeni. Exemple de acest gen ar putea fi multe, dar nu-mi vin in minte decat doua: Mironescu, subaltern al lui Igas care-si facea de cap prin port si doamna Vergu, mana dreapta a lui Funeriu la Educatie, o doamna care desfasura proiecte pe bani europeni desi se afla in incompatibilitate.

Oamenii si-au atins interesul, au fost putin ocarati de presa si au plecat linistiti acasa. Mironescu, cu ceva emotii dupa cateva zile de arest preventiv. In timp ce unii inca mai asteapta regina din vami, lotul oamenilor din frontiera aruncati dupa gratii se subtiaza pe zi ce trece iar amintirile ne rascolesc, gandindu-ne ca asta-i Romania. O tara in care justitia se face la televizor, vreo doua trei zile, dupa care peste tot se asterne praful. Apropo, stie cineva cat va costa gigacaloria la iarna?

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...