Laszlo Borbely, scapat din nou de colegi - Opozitia se revolta: O rusine!

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 19:33
3745 citiri
Laszlo Borbely, scapat din nou de colegi - Opozitia se revolta: O rusine!
Foto: Hepta.ro

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a fost scapat, pentru a doua oara, de colegii din Camera Deputatilor de urmarirea penala, votul impotriva cererii DNA de ridicare a imunitatii starnind un val de reactii pe scena politica.

Dupa ce deputatii au votat, miercuri seara, impotriva cererii DNA de incuviintare a urmarii penale, in dosarul in care fostul ministru al Mediului este acuzat de trafic de influenta, Monica Macovei a atras atentia ca "Parlamentul l-a protejat din nou pe Borbely".

"In septembrie 2012 am scris despre refuzul Parlamentului de a aproba cererea procurorilor de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului UDMR Borbely.

Azi observam ca nu s-a schimbat nimic: Parlamentul l-a protejat din nou pe Borbely si ne-a transmis ca oamenii politici sunt deasupra celorlalti si nu raspund pentru faptele lor", a scris pe Facebook Monica Macovei.

Borbely, scapat a doua oara de Parlament - prima reactie de la UDMR

In schimb, vicepresedintele PNL Raluca Turcan a sustinut ca "nu toti deputatii fac scut in jurul lui Laszlo Borbely".

"PNL a avut 96 de deputati in sala si a votat la vedere pentru cererea Parchetului. Au fost in total 125 de voturi pentru. Restul e matematica si politica", a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a catalogat votul din Camera Deputatilor drept "o ofensa adusa romanilor".

"Votul de astazi este o noua ofensa adusa romanilor, justitiei si statului de drept de catre Parlamentul Romaniei si o actiune premeditata, organizata si pusa in practica de Victor Ponta si PSD.

Aceasta este integritatea premierului Victor Ponta, aceasta este dorinta sa reala de reforma a clasei politice, acesta este pretul pe care romanii il platesc pentru ca Victor Ponta sa ramana premier. Este inca un motiv sa-mi sustin convingerea ca, dupa noiembrie 2014, alegerile anticipate erau cea mai buna solutie", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Laszlo Borbely, scapat de colegi - deputat: Blat rusinos cu PSD si PNL, nu mai are nevoie sa fuga in Ungaria

La randul sau, europarlamentarul Cristian Preda a dat vina pe "inalta protectie politica a cuplului Ponta-Iohannis", in ceea ce ii priveste pe Borbely si pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian.

"Borbely si Vosganian sunt sub inalta protectie politica a cuplului Ponta-Iohannis. Presedintele are nevoie de UDMR, tot asa cum Ponta are nevoie de cativa penelisti. Voturile date de Parlament in cele doua cazuri sunt expresia bataliei pentru majoritate aflata in curs. O rusine!", a notat pe Facebook Cristian Preda.

Parlamentul il scapa din nou Borbely

Laszlo Borbely isi pastreaza imunitatea, dupa ce Camera Deputatilor nu a incuviintat cererea procurorilor, astfel incat DNA sa poata incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru al Mediului, intr-un dosar redeschis la inceputul acestui an. Este pentru a doua oara cand parlamentarii refuza sa-i ridice imunitatea parlamentarului.

Parlamentul il scapa a doua oara pe Borbely - Deputatul isi pastreaza imunitatea

Laszlo Borbely, care este acuzat de trafic de influenta, le-a cerut miercuri, in plen, colegilor din Camera Deputatilor, sa voteze impotriva incuviintarii inceperii urmaririi penale impotriva sa, dupa cum au cerut procurorii DNA.

Fostul ministru al Mediului a sustinut ca nu exista probe noi in aceasta speta, in afara unui simplu denunt, pe care procurorii anticoruptie nici macar nu l-ar fi verificat.

Laszlo Borbely s-a rugat de deputati sa nu il lase fara imunitate: E un abuz al unor procurori

Imunitatea deputatului UDMR a fost supusa la vot, in plen, la mai bine de o luna de cand DNA a cerut aviz Parlamentului.

DNA a solicitat si in luna septembrie a anului 2012 incuviintarea Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Laszlo Borbely, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Deputatii au respins si atunci solicitarea procurorilor anticoruptie, cu 181 de voturi impotriva si 53 de voturi pentru.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Laszlo Borbely Macovei, #Laszlo Borbely Turcan, #Laszlo Borbely Preda, #Laszlo Borbely imunitate , #DNA