Borbely: Avem o problema in ce priveste calitatea aerului

Joi, 31 Martie 2011, ora 20:08
1507 citiri

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, ca Romania are probleme in ceea ce priveste calitatea aerului si risca demararea procedurii de infringement din partea Uniunii Europene daca nu se iau masuri.

"Avem o problema cu calitatea aerului, avem acele mari aglomerari, si aici e total justificata ingrijorarea Uniunii Europene, pentru ca n-am facut centurile cand trebuia, ca sa iasa circulatia, si unele orase n-au aplicat acele planuri de reducere a poluarii.

De aceea e programul Rabla, ca sa mai scoatem acele masini vechi. Noi masuram calitatea aerului in marile aglomeratii si peste doua saptamani voi avea din nou o videoconferinta de a atentiona marile aglomerari, mai ales marile orase, sa faca ceea ce le sta lor in putinta, ce e responsabilitatea lor. E o parte responsabilitatea oraselor, o parte, cum sunt centurile, tine de responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului", a declarat Laszlo Borbely, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a precizat ca exista un plan de reducere a poluarii si de realizare a infrastructurii pe doi ani.

"Nu am intrat in infringement, dar avem atentionarile de la Uniunea Europeana, si nu e infringementul, stiu eu, dracul impielitat. Infringementul este ceva care, in cazul in care o tara nu indeplineste o anumita prevedere, e o prima faza de discutii, de transmitere de date. Cand am venit la minister in 2010 aveam 19 infringementuri, dupa 3 luni am ajuns la 7 si acum avem 4. Deci nu e niciun fel de problema", a adaugat ministrul

#Laszlo Borbely poluare, #Laszlo Borbely ministru , #ministrul Mediului