Borbely: Constrangerile privind adaptarea la schimbarile climatice sunt la nivel institutional

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 15:18
1027 citiri
Borbely: Constrangerile privind adaptarea la schimbarile climatice sunt la nivel institutional
Foto: Arhiva

Romania are in vedere faptul ca principalele constrangeri si bariere in ceea ce priveste adaptarea eficienta la schimbarile climatice sunt la nivel institutional, tehnologic si financiar, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene, la Sopot in Polonia.

"Romania are in vedere faptul ca principalele constrangeri si bariere in ceea ce priveste adaptarea eficienta la schimbarile climatice sunt la nivel institutional, tehnologic si financiar. Procesul de adaptare la schimbarile climatice reprezinta o parte importanta in cadrul obiectivelor si politicii de dezvoltare durabila.

Pentru a avea rezultate concrete, este necesar sa se creeze o platforma transversala pentru implicarea tuturor parteneriatelor public - private in procesul de elaborare a politicilor, prioritatea la nivel national fiind elaborarea Strategiei privind Schimbarile Climatice 2011-2020, stabilirea tintelor, obiectivelor si monitorizarea progresului realizat", a spus Borbely.

In cadrul reuniunii, intitulata "Definirea unui Nou Cadru al Politcii de Mediu la nivel European", ministrii mediului din UE au discutat despre posibile abordari ale politicii de mediu pentru urmatorii 20 de ani, despre evaluarea celui de-al 6-lea Program de Actiune pentru Mediu (2002-2012) si oportunitatea elaborarii unui nou program, despre implementarea initiativei emblematice a Strategiei UE2020 privind eficienta resurselor, pentru dezvoltarea unei economii decuplate de consumul excesiv si utilizarea nedurabila a resurselor, de efectele negative asupra sanatatii populatiei si a mediului, in contextul pregatirilor la nivel international privind Conferinta ONU pentru Dezvoltare Durabila de anul viitor de la Rio de Janeiro.

Citeste mai multe despre Borbely: Principalele constrangeri privind adaptarea la schimbarile climatice sunt la nivel institutional pe Green Report.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Laszlo Borbely ministru Mediu, #constrangeri mediu Romania , #ministrul Mediului